Φωτογραφία από D. από το Pixabay

Μετά από πολλαπλούς τοκετούς, αλλά και μετά την εμμηνόπαυση, το γυναικείο σώμα χαλαρώνει, χάνοντας σημαντικό μέρος της ελαστικότητάς του, κυρίως λόγω της απώλειας κολλαγόνου. Πώς η σύσφιξη κόλπου θα μας βοηθήσει να αναθεωρήσουμε τη σχέση με το σεξ αλλά και με το σώμα μας; Πώς μπορούμε να αναστρέψουμε τις ενέργειες του χρόνου, παρατείνοντας τη νεότητά μας;

Κλιμακτήριος και Εμμηνόπαυση

Η κλιμακτήριος, και στη συνέχεια η εμμηνόπαυση, συνοδεύονται από σημαντικές ορμονικές ανωμαλίες με κυριότερη όλων τη μείωση των οιστρογόνων στη γυναίκα. Η απότομη μείωση οιστρογόνων συνεπάγεται μια μεγάλη σειρά από αλλαγές, τόσο στην ψυχολογία όσο και στο σώμα μας.

Σύσφιξη κόλπου

Η σύσφιξη κόλπου αποτελεί πλέον μια απόλυτα ασφαλή λύση για όσες γυναίκες θέλουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του σώματός τους. Με την αποκατάσταση της ελαστικότητας, μέσω της ενίσχυσης της κολαγονογένεσης,  επιλύεται μια ευρεία σειρά προβλημάτων, μεταξύ των οποίων και η ακράτεια ούρων. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της ακράτειας, κάθε ασθενής θα πρέπει να αξιολογείται από μια έμπειρη επιστημονική ομάδα, ώστε να διερευνώνται τα αίτια και να δημιουργείται το κατάλληλο πλάνο θεραπείας.

Η σύσφιξη κόλπου με τη χρήση Erbium Laser αποτελεί μια σύγχρονη, καινοτόμο και ανώδυνη θεραπεία με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Αποφέρει άμεσα, θεαματικά αποτελέσματα τα οποία είναι αισθητά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Το μήκος κύματος του laser είναι απόλυτα στοχευμένο, ώστε να μην προκαλεί καμία απολύτως βλάβη στους γύρω ιστούς. Στοχεύει τους ινοβλάστες, στους οποίους ξεκινά εκ νέου η παραγωγή κολλαγόνου, με δυναμική επαρκή ώστε να ανακτήσει ο κόλπος τη χαμένη του ελαστικότητα.

Ποια τα οφέλη;

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της σύσφιξης κόλπου είναι ότι εξαλείφεται πλήρως ο πόνος στο σεξ, καθώς ο κόλπος ανακτά τη δυνατότητα λίπανσης που είχε σε νεότερες ηλικίες. Με αυτόν τον τρόπο η γυναίκα έρχεται πάλι σε επαφή με το σώμα της, ενδυναμώνοντας σημαντικά τον εαυτό της. Η θεραπεία μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική στο ζευγάρι, το οποίο μπορεί να είχε απομακρυνθεί μετά τη γέννα ή την κλιμακτήριο.

Η σύσφιξη κόλπου δίνει συχνά τη λύση στην πρόληψη βαρύτερης χαλάρωσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε εμφάνιση κηλών. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά κυστεοκήλης και ορθοκήλης που εμφανίστηκαν μετά από κολπική χαλάρωση λόγω πολλαπλών τοκετών. Η χρήση πλέγματος μετά από την εφαρμογή Total Vaginal Reconstruction εγγυάται τη μακροβιότητα της θεραπείας και την αποφυγή υποτροπών.

Υπάρχουν περιορισμοί;

Η κλινική θα πρέπει να είναι ενήμερη για οποιαδήποτε δερματοπάθεια μπορεί να απασχολεί τη γυναίκα, όπως κνίδωση, ψωρίαση ή ακόμα και απλές μυρμηγκιές στα σημεία εφαρμογής, ώστε να διερευνηθούν τυχόν περιορισμοί. Η λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού έχει υψηλή σημασία για την ασφάλειά μας. Για ένα μικρό διάστημα μετά την επέμβαση η γυναίκα θα πρέπει να αναβάλλει συνεδρίες σε laser αποτρίχωση ή άλλες κοσμητικές θεραπείες για να αποφευχθούν οι ερεθισμοί.

Η σύγχρονη γυναίκα, μπορεί πλέον να γυρίσει πίσω τον χρόνο, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και επιστημονική γνώση προς όφελός της. Ένας έμπειρος γυναικολόγος και ένας έμπειρος δερματολόγος μπορούν να δώσουν τη λύση σε κάθε της πρόβλημα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την ασφάλειά της.

Εξερευνήστε όλες τις επιλογές σας στην αισθητική γυναικολογία μέσα από το Δερματολογικό Γυναικολογικό Κέντρο – Κλινική Αθήνα Forever Laser.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook