Συγκλονιστική είναι η ιστορία τριών κοριτσιών στην Ινδία τα οποία πάσχουν  από ένα από τα σπανιότερα σύνδρομα στον κόσμο καθώς  μπορεί να συμβεί  μόλις σε έναν στο ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Η οικογένεια αυτή έχει τρία μέλη με το λεγόμενο σύνδρομο του λυκάνθρωπου και το σώμα τους είναι καλυμμένο με τρίχες από την κορυφή ως τα νύχια.

Η 23χρονη Σαβίτα, η 18χρονη Μονίσα και η 16χρονη Σαβίτρι που ζουν στην Ινδία κληρονόμησαν τη διαταραχή hypertrichosis universalis από τον πατέρα τους.

http://c.media.newsbomb.gr/stories/kopelestrix.jpg

Και οι τρεις δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την τριχοφυΐα υπό έλεγχο κι ελπίζουν κάποια στιγμή να μπορούν να πληρώσουν για την εξειδικευμένη θεραπεία με λέιζερ που θα τις απαλλάξει από τα περιττά μαλλιά.

Η hypertrichosis universalis είναι μία γενετική μετάλλαξη στην οποία είναι ενεργοποιημένα τα κύτταρα που στηρίζουν την ανάπτυξη τριχών και σε ορισμένες περιοχές είναι κανονικά «ανενεργά».

Από τις συνολικά έξι αδελφές, μόνο οι τρεις αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το σύνδρομο τους κληροδότησε ο πατέρας τους, τον οποίο η μητέρα τους Ανίτα αναγκάστηκε να παντρευτεί όταν ήταν 12 χρονών. Καθώς επρόκειτο για προξενιό και δεν τον είχε δει ποτέ της, η Ανίτα δεν ήξερε πως είχε το συγκεκριμένο σύνδρομο.Τώρα η Ανίτα ελπίζει να βρεθεί κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει για τη θεραπεία με λέιζερ για να σωθούν τα κορίτσια και να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή.

Όνειρο των τριών αδελφών είναι επίσης να παντρευτούν κάτι μάλλον δύσκολο με την τωρινή τους κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η μεγαλύτερη κόρη, η Σαβίρα, συχνά αποβάλλεται από τη δουλειά της (!) όταν οι τρίχες
μεγαλώσουν πολύ…

Η επέμβαση θα κόστιζε 4.500 λίρες Αγγλίας για κάθε κορίτσι αλλά η οικογένεια δεν μπορεί να διαθέσει το ποσό αυτό.