Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 5/1/2023, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στις εργασίες ανάπλασης, που έχουν ξεκινήσει αυτό το διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Ταμπακαριών.

Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

Το έργο «Ανάπλαση περιοχής Ταμπακαριών» εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας: 2 «Βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Έχουν ξεκινήσει οι μεγάλες παρεμβάσεις στο βόρειο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χανίων, με τους τρεις δρόμους, οι οποίοι θα δεχτούν μια μεγάλη ανάπλαση και θα αναβαθμιστούν, την περιοχή της Αγίας Κυριακής, την οδό Φραγκοκαστέλλου και την οδό Βιβιλάκη, που βρισκόμαστε σήμερα. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει κανονικά, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.200.000 ευρώ, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 18 μήνες».

Ο Δήμαρχος Χανίων πρόσθεσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να προχωρήσουν τα έργα όσο γίνεται γρηγορότερα, με παράλληλες παρεμβάσεις από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στην αναβάθμιση των δικτύων ομβρίων και ακαθάρτων αλλά και τη βελτίωση της ύδρευσης, ώστε να μην χρειαστούν μελλοντικές παρεμβάσεις. Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης πρόσθεσε ότι ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει στην προεργασία για την υπογειοποίηση των δικτύων.

«Και βέβαια η προσοχή μας είναι να διατηρηθεί η φυσιογνωμία της περιοχής, να δημιουργηθούν μικροί χώροι, όπου θα τοποθετηθούν βιομηχανικά στοιχεία από τη δραστηριότητα των Ταμπακαριών. Είμαστε σε συνεργασία και με τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις και στο κομμάτι της στάθμευσης, που καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα ζητούμενο. Ένα ζητούμενο όμως, που δυστυχώς η ρυμοτομία της περιοχής, η γεωμετρία των δρόμων δεν μας επιτρέπει να απαντήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αιτήματα τα οποία υπάρχουν, όμως εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», παρατήρησε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, τόνισε ότι η ανάπλαση γίνεται σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς, όπως στις περιπτώσεις της υπογειοποίησης των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ, της αλλαγής του δικτύου της ΔΕΥΑΧ. «Θα γίνει πλακόστρωση στους δρόμους, που θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, θα υπάρχει αστικός εξοπλισμός, θα γίνει δενδροφύτευση, και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τους μικρούς δημόσιους χώρους, που υπάρχουν στην περιοχή, τοποθετώντας και εκθεσιακά στοιχεία των Ταμπακαριών, ώστε να καταλαβαίνει ο κόσμος τι υπήρχε πριν και να κρατήσουμε τον βιομηχανικό χαρακτήρα της περιοχής», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, παρουσιάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook