Με την άνοδο του Πλατανιά στην Superleague 1 το μακρινό 2012, το γήπεδο των Περιβολίων μετατράπηκε σε μόνιμη έδρα των ομάδων των Χανίων που αγωνίζονταν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο μεν Πλατανιάς για τα επόμενα χρόνια το χρησιμοποιούσε για τα παιχνίδια του στην μεγάλη κατηγορία, ο δε ΑΟ Χανίων, στην συνέχεια ο Κισσαμικός και τώρα τα Χανιά στην Superleague 2.

Από το μακρινό 2010 όταν και το Εθνικό Στάδιο Χανίων έζησε μεγάλες στιγμές στο ιστορικό παιχνίδι του ΑΟΧ με τον Γιούχτα που με το 3-1 επί της ομάδας των Αρχανών σφράγιζε την επιστροφή του στις επαγγελματικές κατηγορίες μέχρι και 12 χρόνια αργότερα ένα αθλητικό κέντρο που αποτελεί κυψέλη αθλητισμού για την πόλη επικεντρώθηκε στα υπόλοιπα αθλήματα και όχι στο ποδόσφαιρο, λόγω έλλειψης υποδομών.

Ωστόσο όπως ειπώθηκε την Τετάρτη στον απολογισμό της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, στόχος είναι να φιλξενήσει ξανά αγώνες ποδοσφαίρου. “Στόχος δε το 2023 είναι να ενταχθούν στο ΕΠΑ και οι έτοιμες μελέτες που υπάρχουν από τη ΓΓΑ για την αλλαγή του ταρτάν και του χλοοτάπητα, καθώς και τα αρδευτικά, ώστε να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε και ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πρόκειται για έργο 1.280.000 ευρώ” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Παναγιώτης Σβουράκης και αυτό από μόνο του αποτελεί μια είδηση. Και μια εξέλιξη που εφόσον ευοδωθεί, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, δεν αφήνει ασυγκίνητη και την διοίκηση των Χανίων για την Superleague 2.

Και πράγματι είναι μια εξέλιξη που έχει πολλά πλεονεκτήματα που από μόνο του είναι γεγονός ότι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο μέσα στην “καρδιά” των Χανίων δημιουργεί πολύ μεγάλες προσδοκίες και παρότι είναι πρώιμη η σύζητηση, η συγκεκριμένη είδηση μπορεί να φέρει άλλα δεδομένα για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην πόλη και το νομό.

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook