Μετά τις πλημμύρες του προηγούμενου Οκτώβρη είχε απαγορευτεί η κολύμβηση και η αλιεία λόγω των φερτών υλικών που είχαν κατέβει στην θάλασσα από τις καταστροφές που είχαν δημιουργηθεί σε σπίτια και καταστήματα. Πλέον η παραλία έγινε προσβάσιμη για το κοινό.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψη:

1) Τις αυτοψίες των Υγειονομικών Επιθεωρητών της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου / Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου που εξετάζουν μακροσκοπικά την κατάσταση των παραλιών και της επιφάνειας της θάλασσας αναφορικά με την κατάσταση της θάλασσας, της ακτής και τις λοιπές, οπτικά εκτιμώμενες, παραμέτρους.

2) Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων της από 03-01-2023 δειγματοληψίας θαλασσίου ύδατος που ελήφθη στην θαλάσσια περιοχή των οικισμών Αγίας Πελαγίας, Λυγαριάς, Παλαιοκάστρου του Δήμου Μαλεβιζίου.

3) Το υπ΄ αριθ. 90/04-01-2023 αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου με συνημμένο πρωτόκολλο παραλαβής υπηρεσιών και επιστολή του αναδόχου για την ολοκλήρωση του καθαρισμού της θάλασσας από φερτά υλικά των παραλιών Αγίας Πελαγίας – Λυγαριάς – Παλαιοκάστρου και ανέλκυση των αυτοκινήτων και λοιπών αντικειμένων.

Ανακοινώνει ότι επιτρέπεται η κολύμβηση – Αλιεία ψαριών – εδωδίμων – Οστρακοειδών & εχινοδέρμων (αχινών) στην θαλάσσια περιοχή των οικισμών Αγίας Πελαγίας, Λυγαριάς, Παλαιοκάστρου του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook