Σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ειδικού πρότυπου ΕΝ 15224:2016 υιοθέτησαν τρία τμήματα του νοσοκομείου Χανίων, η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, η Πυρηνική Ιατρικής και η Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας.

Η τελετή απονομής των πιστοποιήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Με ικανοποίηση ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων αναφέρθηκε στην πιστοποίηση των τριών αυτών τμημάτων τονίζοντας ότι η ποιότητα συνίσταται στις σωστές δομές, τις σωστές διαδικασίες και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δεν παρέλειψε επίσης να ανακοινώσει ότι το νοσοκομείο, στη Μονάδα της Πυρηνικής Ιατρικής βρίσκεται στις διαδικασίες διαμόρφωσης του χώρου ώστε να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει η καινούρια Γ κάμερα, ένα έργο ΕΣΠΑ αξίας περίπου 600.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUV, Σάββας Πελτέκης, είναι σημαντικό τομείς του δημοσίου και ιδιαιτέρως ευαίσθητοι τομείς όπως αυτός της υγείας, να ασχολούνται με ζητήματα ποιότητας και να προσπαθούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Διευκρίνισε επίσης ότι ο επανέλεγχος βάσει προδιαγραφών είναι ετήσιος.

Είναι ένας τρόπος να επαληθεύουμε ότι η δουλειά μας γίνεται σωστά, είπε ο Διευθυντής Μοναδας Νεογνών, Μανώλης Καραβιτάκης, το τμήμα του οποίου έλαβε μια από τις πιστοποιήσεις. Το σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στο ίδιο το προσωπικό να ελέγχει τη δουλειά και την παρεχόμενη υπηρεσία προς τους ασθενείς και την ίδια στιγμή αποτελεί έναν τρόπο πιστοποίησης της δουλειάς τους προς τους τρίτους, ασθενείς και συνοδούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook