Η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης επέλεξε τον πρώτο μήνα του νέου έτους 2023, για να διοργανώσει ένα πρωτότυπο, πενθήμερο Road Trip με στόχο την προβολή ορισμένων σημαντικών αναπτυξιακών έργων που υλοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κρήτης της περιόδου 2014-2020.

Επικεφαλής του συναρπαστικού αυτού οδικού ταξιδιού στην Κρήτη είναι ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης με συνεπιβάτες του την Έφη Νταλάκα, τον Γιώργο Νταλάκα και την Ειρήνη Ζάχου. Οι 4 συνταξιδιώτες θα διασχίσουν με ένα βαν, οδικώς, όλη τη Μεγαλόνησο, προκειμένου να ανακαλύψουν και να αναδείξουν ορισμένα από τα σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν με πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κρήτης της περιόδου 2014-2020, τα οποία θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Το Road Trip θα αρχίσει από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με επίσκεψη στα έργα: Μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόχωρας, Ανέγερση συγκροτήματος 3 πολυτελών κατοικιών στον Πλάτανο Κισσάμου (ΝΑΥΣΙΚΑ ΧΕΝΙΑ), Μόνιμη έκθεση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και Εικονική προβολή των μνημείων της Παλιάς Πόλης Χανίων.

Θα ακολουθήσει η περιήγηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου με επίσκεψη στα έργα: Αναβάθμιση της Επαρχιακής Οδού Ρεθύμνου – Αγ. Γαλήνης και Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ρεθύμνου.

Επόμενος σταθμός- σύμφωνα με τη χάραξη της ταξιδιωτικής διαδρομής- θα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου όπου οι συμμετέχοντες στο ταξίδι θα εστιάσουν την προσοχή τους στα έργα: Οργάνωση της μόνιμης έκθεσης και στην κατασκευή της κυκλοφοριακής σύνδεσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Μεσσαράς, στην κατασκευή των νέων πτερύγων στο Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΠΑΝΑΝΕΙΟ» καθώς και στην κατασκευή ενός νέου νηπιαγωγείου στο ΟΤ 138 του Δήμου Ηρακλείου. Επίσης θα επισκεφθούν το έργο της ανάπλασης – αναβάθμιση της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου καθώς και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αρχανών.

H ταξιδιωτική εμπειρία θα ολοκληρωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, και συγκεκριμένα στην επίσκεψη των έργων: Νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία και ανάδειξη του Φρουρίου Καλέ στην Ιεράπετρα.

Με το αυτό Road Trip, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης επιδιώκει να συστήσει στο ευρύ κοινό, με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο, ορισμένα από τα νέα, σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στην Κρήτη με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 και να αναδείξει το ρόλο και τα αποτελέσματα της Πολιτικής Συνοχής στους πολίτες της Κρήτης και γενικότερα της Χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook