Με τον καιρό να είναι σύμμαχος τελείται το λιμάνι της Σούδας ο αγιασμός των υδάτων, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, οι οποίοι αφού πρώτα παρέστησαν στη θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στον Ναύσταθμο της Κρήτης και στη συνέχεια μετέβησαν στο λιμάνι για την τελετή κατάδυσης του σταυρού.

Η εκκλησιαστική πομπή έφτασε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο λιμάνι όπου περίμεναν οι λεγόμενοι «βουτηχτάδες» τη ρίψη του σταυρού για να πέσουν στη θάλασσα και να επιχειρήσουν να τον πιάσουν πρώτοι.

Ο υφυπουργός εθνικής άμυνας χαρακτήρισε την Κρήτη ένα από τα μεγαλύτερα οχυρά της Μεσογείου και τη Σούδα περιοχή στρατηγικής προτεραιότητας. Έστειλε επίσης μήνυμα «αισιοδοξίας, ελπίδας, σιγουριάς αλλά και εγρήγορσης» καθώς και ευχές για περισσότερο φως τονίζοντας ότι «στο τέλος αυτό το φως είναι που νικούσε και θα συνεχίσει να νικάει κάθε σκοτάδι».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν το υποβρύχιο «Τρίτων» και τη φρεγάτα «Ύδρα» πριν μεταβούν στον τελικό τους σταθμό επίσκεψης την 115 Π.Μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook