Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιά στο θέμα που παρουσίασε το Flashnews.gr αναφορικά με τον νόμο που υποχρεώνει τους μόνιμους κατοίκους της Γαύδου να πηγαίνουν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για εξωνοσοκομειακή και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Υπενθυμίζεται – όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr – ότι με νόμο του 2010 και υπουργική απόφαση του 2012, παρέχεται το δικαίωμα σε κατοίκους μικρών ή και ακριτικών νησιών να έχουν εξωνοσοκομειακή και νοσοκομειακή περίθαλψη σε νοσοκομεία των ενόπλων δυνάμεων.

Για τους μόνιμους κατοίκους της Γαύδου είχε ορισθεί το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, υποχρεώνοντάς τους να ταξιδεύουν από το νότιο άκρο της Ελλάδας στην Αθήνα, ενώ σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Γαύδο, υπάρχει το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, στην Σούδα.

Στο περιθώριο της παρουσίας του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Ναύσταθμο Κρήτης και στο λιμάνι της Σούδας, ο κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το θέμα από το Flashnews.gr και όπως είπε χαρακτηριστικά «θα διορθώσω αυτή την αδικία».

Μάλιστα η σχετική τροποποιητική απόφαση αναμένεται εντός του μήνα.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook