Δικαιώνει τις εταιρείες Energa και Hellas Power απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 469/12), σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν κάνει ότι ο ΔΕΣΜΗΕ χρέωνε λανθασμένα τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας τα έτη 2009 – 2010 – 2011.

Το ποσόν που διεκδικούσαν οι δύο εταιρείες φθάνει συνολικά τα 70 εκατ. ευρώ, γεγονός που προσδίδει αυξημένη σημασία στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς τα ποσά για τα οποία τους απαγορεύθηκε η δυνατότητα εκπροσώπησης πελατών ήταν σημαντικά χαμηλότερα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, η ΔΕΗ  σε από κοινού ανακοίνωση με τη ΔΕΠΑ με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε οφειλές της πρώτης προς τη δεύτερη, επισημαίνει ότι υπάρχουν εκατέρωθεν οικονομικές διαφορές που απορρέουν από την υφιστάμενη μεταξύ των δύο εταιρειών Σύμβαση Προμήθειας φυσικού αερίου και ότι για την επίλυσή τους γίνονται διαπραγματεύσεις.

Στο μεταξύ, χθες, ομάδα συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατέλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία επιτρέπει την πώληση ακόμα και πλειοψηφικού πακέτου της νέας θυγατρικής της ΔΕΗ για τα δίκτυα μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ).

Ο υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνάντησή του με εκπροσώπους των καταληψιών, επισήμανε ότι η ΠΝΠ δεν μπορεί να αποσυρθεί, καθώς «αφορά στη δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να πουλήσει μερίδιο στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και εντάχθηκε στην ΠΝΠ ύστερα από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεδομένου ότι κρίθηκε πως προηγούμενη διατύπωση ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook