Από 1η Απριλίου αναμένεται να νομοθετηθεί η αύξηση στον κατώτατο μισθό, χωρίς, ωστόσο, να έχει διασαφηνιστεί ακόμα το ακριβές ποσοστό της αναμενόμενης αύξησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπολογίζεται ότι το ποσοστό της αύξησης αναμένεται να κυμανθεί από το 5,5% έως το 9,5%. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε ότι από τα 713 ευρώ μεικτά που είναι σήμερα πρόκειται να ανέλθει στη χειρότερη περίπτωση στα 751 ευρώ μεικτά, ενώ στην καλύτερη φτάνει τα 780 ευρώ μεικτά.

Σημειώνεται ότι, η νέα ρύθμιση αναμένεται να αυξήσει και το μισθολογικό κόστος στους εργοδότες.

Παράλληλα, η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να παρασύρει προς τα πάνω και άλλα επιδόματα και προνοιακές παροχές, όπως η σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα, τα αναπηρικά επιδόματα καθώς και όλες όσες πληρωμές συναρτώνται με τον κατώτατο μισθό.

Σε μια συνθήκη κατά την οποία η αύξηση του κόστους ζωής λόγω της ακρίβειας και των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης έχει βαρύνει τις «τσέπες» των εργαζομένων, οποιαδήποτε μισθολογική αύξηση αναμένεται να καλύψει ακριβώς αυτή την ουσιαστική μείωση αποδοχών που έχουν υποστεί.

cnn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook