Τελευταία ενημέρωση 20:30

Στο πόδι οι εργαζόμενοι ολόκληρης της χώρας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από σήμερα και μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή, καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία με αφορμή τα μέτρα του νέου μνημονίου τα οποία συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατά συνέπεια δεμένα θα μείνουν τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Μπαράζ κινητοποιήσεων από σήμερα και σε ολόκληρη την Κρήτη από συλλόγους εργαζομένων και συνδικάτα.

Ηράκλειο

Πορεία με ανάμενα κεριά πραγματοποίησαν το απόγευμα περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι του Ηρακλείου, σε μια ειρηνική, πρωτοφανή σε όγκο και παλμό κινητοποίηση, στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Κατά τη διάρκεια της πορείας στους δρόμους του Ηρακλείου οι διαδηλωτές περασαν από τα γραφεία των βουλευτών του νομού στις πόρτες των οποίων τοιχοκόλλησαν  κείμενο με το οποίο τους ζητούν να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

\"\"

\"\"
Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

\” Κυρία και κύριοι βουλευτές,

Πάψτε πια να μας κοροϊδεύετε. Πάρτε τη μεγάλη απόφαση
• Μη σηκώσετε ξανά το χέρι σας εγκρίνοντας την υποθήκευση του ελληνικού Λαού
• Μην πανηγυρίζετε μαζί με τους άθλιους της συγκυβέρνησης για τη δήθεν σωτηρία της πατρίδας μας
• Μη συναινέσετε στο νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Σηκώστε επιτέλους ανάστημα

• Πείτε ΤΩΡΑ το μεγάλο ΟΧΙ στο νέο πακέτο εξαθλίωσης των εργαζομένων
• Πείτε το μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα και τη λεηλασία της Ελλάδας
• Πείτε το μεγάλο ΟΧΙ στους εργολάβους της σωτηρίας μας

Σας υπενθυμίζουμε

• Δεν ξεχνάμε όσα επέφερε στις ζωές μας η ψήφος σας για το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομομοσχέδιο και το Χαράτσι της ΔΕΗ
Σας καλούμε
• Να σώσετε έστω και τώρα την εθνική μας αξιοπρέπεια
• Στο δίλημμα «ή με αυτούς ή με το Λαό» να απαντήσετε ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

Ενωθείτε μαζί μας, ενωθείτε με το ΛΑΟ
• Θα τους ανατρέψουμε
• Θα ακυρώσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις
• Θα διώξουμε την τρόικα και την κυβέρνησή της.

ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ

Ηράκλειο 10 Φλεβάρη 2012\”

Από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης, μην επιτρέποντας σε κανέναν την είσοδο, ενώ έχουν αναρτήσει και πανό.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επίσης πραγματοποίησαν περιοδεία στη ΒΙ.ΠΕ καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία.

\”Όλοι στους δρόμους\” λέει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για Παρασκευή και το Σάββατο, συνδικαλιστές του οποίου το πρωί απέκλεισαν Εφορίες και τα γραφεία της ΔΕΗ, ενώ καθηγητές απέκλεισαν τα γραφεία της Περιφερειακής εκπαίδευσης Κρήτης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου συμπαραστεκόμενος στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ζητά από τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου να κλείσουν στις 7 η ώρα το βράδυ, την ώρα δηλαδή που θα γίνεται η πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΧΑΝΙΑ

\"\"

Μπαράζ κινητοποιήσεων και στα Χανιά από το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο συλλαλητήρια.Στην πλατεία 1866 απο το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Δημοτικής αγοράς απο ΕΚΧ και ΑΔΕΔΥ Χανίων.

Ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ το μεσημέρι οι διαδηλωτές προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (πρώην Νομαρχίας).

Όπως ανακοινώθηκε, το κτίριο θα παραμείνει υπο κατάληψη μέχρι και την Κυριακή.

Νέα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή.

Στις κινητοποιήσεις σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν θα συμμετέχουν τόσο ο σύλλογος φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης όσο και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Ρέθυμνο

\"\"

Στο Ρέθυμνο, μετά το συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο και την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ακολούθησε κατάληψη του Δημαρχείου Ρεθύμνου,ενώ και στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις το επόμενο διήμερο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Κ Α Λ Ε Ι

τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά , στην 48ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την Παρασκευή 10-2-2012 και το Σάββατο 11-2-2012  ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ , ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ , ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ :

AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ :

· Στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών της Κυβέρνησης , που υποτάσσεται στις επιταγές του μνημονίου και τους εκβιασμούς των δανειστών της Τρόϊκας .

· Στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων μας και αντιπαλεύουμε όλες τις νομοθετημένες φοροεπιδρομές και τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ανατρέπουν και καταργούν χρόνιες κατακτήσεις , όπως Σ.Σ.Ε. , οικονομικά , ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων , εντείνοντας τις εργατικές και κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις .

Α Π Ο Ρ Ρ Ι Π Τ Ο Υ Μ Ε

Κατηγορηματικά το «πλαίσιο – συμφωνίας» της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφιση του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα ελάχιστα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:

– Τον απόλυτο σεβασμό από την Κυβέρνηση του αποτελέσματος του κοινωνικού διαλόγου , όπως δεσμεύτηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων που τη στηρίζουν.

– Την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν Κυβέρνηση και Τρόϊκα.

– Να αποσυρθούν άμεσα τα αντεργατικά, αντιαναπτυξιακά και αντικοινωνικά μέτρα.

– ΟΧΙ στη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Οργανισμών του Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

– ΟΧΙ στην περικοπή και τη συμπίεση του επιδόματος ανεργίας και των άλλων αντικοινωνικών μέτρων .

– Να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες .

– ΟΧΙ στον απαράδεκτο εκβιασμό των Τροϊκανών , στα δεσμά των μνημονίων , των άδικων , σκληρών και αδιέξοδων φορολογικών , οικονομικών και αντικοινωνικών μέτρων που προετοιμάζονται .

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ αυτή την κρίσιμη ώρα που διακυβεύονται ΒΑΣΙΚΑ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ δικαιώματα μας η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των δυνάμεων της εργασίας και της κοινωνίας ώστε να αποκρουσθεί αυτή η ΑΔΙΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ συνταγή κοινωνικής χρεοκοπίας που εκβιαστικά και προκλητικά επιβάλλουν στη χώρα μας οι τοκογλύφοι δανειστές της Τρόϊκα και δυστυχώς αποδέχεται και υλοποιεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ , ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10-2-2012 ΚΑΙ ΤΗΣ 11-2-2012

Λασίθι

«Να ματαιώσουμε το έγκλημα. Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.»

Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια των φυλλαδίων που μοιράστηκαν σε όσους παρευρέθηκαν στην σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Σητεία. Η συγκέντρωση σύμφωνα με το radiolasithi.gr «τράβηξε» τα βλέμματα των περαστικών αλλά λίγοι ήταν τελικά εκείνοι που συμμετείχαν ενεργά στην διαδήλωση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΠΑΜΕ ανανέωσε το «ραντεβού» του για αύριο Σάββατο στο ίδιο σημείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook