Αρνητικό κλίμα επικρατεί στις διεθνείς αγορές την Παρασκευή, καθώς το Eurogroup ανέβαλε για την επόμενη εβδομάδα τις οριστικές αποφάσεις για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, εντείνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Λίγο πριν τις 10:30, στο Λονδίνο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,56%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,86% και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,90%. Σε Ιταλία και Ισπανία τα χρηματιστήρια υποχωρούσαν κατά 0,90% και 0,51% αντίστοιχα.

Τις τελευταίες εβδομάδες το κλίμα στις ευρωπαϊκές και γενικότερα στις διεθνείς αγορές έχει εμφανίσει σημαντική βελτίωση, με το ευρώ, χθες, Πέμπτη, να σκαρφαλώνει πάνω από τα 1,33 δολάρια, τα χρηματιστήρια να σημειώνουν υψηλά κέρδη και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να καταγράφουν μεγάλη πτώση.

Η αναβολή των αποφάσεων για την Ελλάδα και κυρίως οι φόβοι για τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη πτώχευσης της χώρας, είναι ένας παράγοντας που διαρκώς, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο, τροφοδοτεί τη νευρικότητα στις αγορές.

Το ευρώ σήμερα υποχώρησε κοντά στα 1,3255 δολάρια, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων -πλην των γερμανικών- κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Το τελευταίο εξάμηνο το ευρώ έχει χάσει το 3,1% της αξίας του έναντι των 10 κυριοτέρων νομισμάτων ,ενώ στον αντίποδα το δολάριο έχει ενισχυθεί κατά 4%.

Πτωτικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας από τα υψηλά τριών εβδομάδων. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε κατά 50 σεντς περίπου στα 99,40 δολάρια/βαρέλι και το Μπρεντ κατά 40 σεντς στα 118,20 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 στο Παρίσι ο CAC 40 και στη Φρανκφούρτη ο DAX. Σε Ιταλία και Ισπανία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook