Τουλάχιστον 14 θάνατοι έχουν καταγραφεί από την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση διάφορων κοινοτήτων, μεταξύ των οποίων του Μοντεσίτο, στο οποίο κατοικούν celebrity.

Ειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους εκδόθηκαν το πρωί της Τρίτης, ενώ η καταιγίδα αναμενόταν να φέρει βαρύ χιόνι στη Σιέρα Νεβάδα. Περισσότερα από 200.000 σπίτια και επιχειρήσεις σε παράκτιες και παραποτάμιες πόλεις και έμειναν χωρίς ρεύμα νωρίς την Τρίτη, σύμφωνα με τον ισότοπο poweroutage.us.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για πλημμύρες μέχρι την Τρίτη για ολόκληρη την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, την κοιλάδα του Σακραμέντο και τον κόλπο του Μοντερέι.

Οι αρχές έκαναν γνωστό αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι τμήματα των αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ και των πολιτειακών αυτοκινητοδρόμων θα παρέμεναν κλειστά λόγω της λάσπης, κατολισθήσεων, βαριάς χιονόπτωσης ή ανατροπών αυτοκινήτων.

Στην κομητεία Σάντα Κρουζ διατάχθηκε η εκκένωση περίπου 32.000 κατοίκων, που ζουν κοντά σε ποτάμια και ρυάκια τα οποία έχουν πλημμυρίσει από τη βροχή. Ο ποταμός Σαν Λορέντζο κηρύχθηκε στα όρια υπερχείλισης, με πλάνα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη να δείχνουν πολλά σπίτια να κάθονται σε λασπώνερα.

Διατάχθηκε, επίσης, η εκκένωση ολόκληρης της παραθαλάσσια κοινότητας του Μοντεσίτο, όπου μεταξύ άλλων ζουν ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγο του Μέγκαν Μαρκλ και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η Ellen DeGeneres μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram με την ίδια να στέκεται μπροστά σε ένα ορμητικό ρυάκι κοντά στο σπίτι της. «Είναι τρελό», ακούγεται να λέει στο βίντεο η παρουσιάστρια.

Στην κομητεία Βεντούρα, ο ομώνυμος ποταμός έφτασε τη Δευτέρα στην υψηλότερη στάθμη που έχει καταγραφεί ποτέ, ξεπερνώντας τα 8 μέτρα. Πυροσβέστες που χρησιμοποίησαν ελικόπτερα διέσωσαν περισσότερους από δώδεκα ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε ένα νησί, που είχε σχηματιστεί από τα ορμητικά νερά. Η στάθμη των υδάτων υποχώρησε γρήγορα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο Λος Άντζελες, μια καταβόθρα κατάπιε δύο αυτοκίνητα στην περιοχή Chatsworth το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση την παροχή έκτακτης βοήθειας για δώδεκα πολιτείες.

Την ίδια ώρα, μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας αντιμετωπίζει ακραία ξηρασία, αν και οι καταιγίδες βοήθησαν να γεμίσουν οι εξαντλημένες δεξαμενές.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook