Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ συνεχίζει και για το έτος 2023 την Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης η οποία απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να εμβαθύνουν θέματα σχέσεων και δυσκολιών καθημερινής ζωής. Βασίζεται στη λειτουργία – δυναμική της ομάδας, στην διαπροσωπική σχέση και στην αλληλεπίδραση των μελών με σκοπό την ανάπτυξη του ατόμου.

Οι συνεδρίες δεν έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα με την έννοια ότι δεν δίνονται «έτοιμες» λύσεις, απαντήσεις, στις δυσκολίες, συγκρούσεις και προβληματισμούς των συμμετεχόντων. Παρέχεται ένα υποστηρικτικό πλαίσιο όπου ο καθένας μπορεί να ακούσει τον εαυτό του και τους άλλους, να ανταλλάξει εμπειρίες και προβληματισμούς, αναζητώντας την υποκειμενική του αλήθεια και διαχειριζόμενος τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής μέσα σε ένα πλαίσιο αποδοχής και συνεργασίας.
Το πρόγραμμα έρχεται να ικανοποιήσει μία ανάγκη των ανθρώπων που επιθυμούν να επεξεργαστούν θέματα που στους απασχολούν, εκφράζοντας βιώματα, ακούγοντας εμπειρίες ζωής και αναγνωρίζοντας αυτά που μας ενώνουν και μας διαφοροποιούν στις σχέσεις.

Έναρξη προγράμματος: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, ώρα 10:00 – 12:00. Θα υλοποιείται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα έως και 6 Απριλίου 2023.

Χώρος υλοποίησης: Κέντρο Πρόληψης Χανίων, Μιχελιδάκη 17, 1ος όροφος.

Η ομάδα θα είναι ολιγάριθμη και δεν απαιτείται οικονομική επιβάρυνση. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα 2821028166 και 2821051214 και στην ιστοσελίδα: www.prolipsichania.gr.

Το πρόγραμμα συντονίζει η Μαρία Επιτροπάκη, Κοινωνική Λειτουργός, εργαζόμενη στο Κέντρο Πρόληψης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook