Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της με τον Μάνο Δασκαλάκη, Τζωρτζίνας. Η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα, έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις σήμερα και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, με τον δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια να κάνει τις πρώτες δηλώσεις.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, με τον Αλέξη Κούγια να αναφέρεται έντονα στην ειδική σύμβουλο, κυρία Σπηλιοπούλου, ζητώντας να επιτρέψει την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου, για την εξέλιξη και την διαφάνεια της υπόθεσης.

Μεταξύ άλλως ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Ήρθα σήμερα με την κυρία κατηγορουμένη για να απολογηθούμε. Η απολογία σήμερα, θα γίνει διότι όλα τα δικονομικά προβλήματα που υπήρχαν τις προηγούμενες ημερομηνίες που είχε οριστεί η απολογία της, κι όπως θυμάστε ήταν 25 Νοεμβρίου η πρώτη και ακολούθως ήταν και η δεύτερη, όπου υπήρχαν και τα αιτήματα εξαιρέσεως της κυρίας ανακριτού και η προσφυγή μας, γιατί είχε απορρίψει αιτήματά μας – εν μέρει ικανοποιήθηκαν – η κυρία ανακριτής παραμένει στη θέση της.

Ελπίζουμε να μη δείξει την ίδια μεροληπτική στάση την οποία είχε δείξει προηγουμένως. Όπως είχε αποδειχτεί από τον τρόπο εξετάσεως των μαρτύρων, τους οποίους προσπαθούσε επί 10ωρο να απομυθοποιήσει με διάφορες στημένες ερωτήσεις, τις οποίες είχε υπαγορεύσει η ειδική σύμβουλος, η κυρία Σπηλιοπούλου.

Στην υπόθεση αυτή υποκρύπτεται ένα πρόσωπο, το οποίο έχει στην κυριολεξία, κατευθύνει και την ανάκριση, όσον αφορά την υπόθεση της Τζωρτζίνας, για την οποία η δίκη ήδη έχει κλείσει, όσο και για τις υποθέσεις της Μαρίας – Ελένης και της Ίριδας.

Είναι μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία με ειδικό νόμο, μιας συγκεκριμένης κυβερνήσεως, έγινε καθηγήτρια, μια κυρία με ιδιαίτερη διαδρομή που ξεκίνησε από φαρμακοποιός και βρέθηκε να κάνει ειδικότητα στην ιατροδικαστική λόγω των προσωπικών της σχέσεων με καθηγητή, προσωπικών, και μη παρεξηγούνται οι σχέσεις αυτές, με τον τρόπο που τις λέω ακριβώς. Και η οποία κατευθύνει όλη την διαδικασία.

Εγώ προκαλώ την συγκεκριμένη κυρία να επιτρέψει να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών της επικοινωνιών για να αποδειχθεί πόσες φορές έχει μιλήσει με τους Καρακούκη και Καλόγρηα, πόσες φορές έχει μιλήσει με τον Ράικο, πόσες φορές έχει μιλήσει με τον Λέων και με έναν συνάδελφό σας που συμμετέχει σε μια μεσημεριανή εκπομπή και έχει μια εφημερίδα που κυκλοφορεί την Κυριακή με δικαστικά θέματα.

Αν πραγματικά επέτρεπαν να αρθεί αυτό το απόρρητο, γιατί δεν πρόκειται περί κακουργήματος οι πράξεις οι οποίες έχουν κάνει και δεν μπορεί διαδικαστικά να γίνει αλλά πρέπει να το θέλει η ίδια. Θα αποδείκνειε το πως κατασκευάστηκαν οι κατηγορίες εις βάρος της κυρίας την οποία έχω την τιμή να υπερασπιστώ».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook