Μια μητέρα με την κόρη της έπεσαν με το αυτοκίνητό τους μέσα σε μια τεράστια τρύπα που άνοιξε σε δρόμο στην Καλιφόρνια καθώς η φονική κακοκαιρία συνεχίζει να σαρώνει την Πολιτεία των ΗΠΑ.

Δύο οχήματα έπεσαν στην βάθους πέντε μέτρων τρύπα, που άνοιξε γύρω στις 19:20 τοπική ώρα της Δευτέρας στο Τσάτσγουορθ, προάστιο του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια που βρίσκεται στο έλεος σφοδρών καταιγίδων και πλημμυρών με τουλάχιστον 17 νεκρούς.

Η μητέρα δεν είδε την τρύπα ενώ επέστρεφε στο σπίτι με την κόρη της με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει μέσα. Λίγο αργότερα ένα φορτηγάκι με δύο επιβαίνοντες έπεσε πάνω τους.

Οι δύο επιβάτες στο φορτηγάκι κατάφεραν να βγουν έξω σώοι και αβλαβείς, προτού φθάσουν οι πυροσβέστες, αλλά η μητέρα και η έφηβη κόρη της είχαν παγιδευτεί κάτω από το φορτηγάκι.


Περίπου 50 πυροσβέστες μετείχαν στην επικίνδυνη επιχείριση διάσωσης καθώς συνεχιζόταν η διάβρωση του δρόμου. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν το όχημα αλλά αυτό συνέχιζε να μετακινείται και να κυλάει στην καταβόθρα. Τα συνεργεία διάσωσης τοποθέτησαν μια εναέρια σκάλα και κατέβασαν έναν πυροσβέστη στην τρύπα για να ανεβάσουν την κόρη και τη μητέρα, χωριστά. Οι δύο γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ τα οχήματα βυθίστηκαν ακόμη περισσότερο στη λάσπη μέσα στην τρύπα, που επηρέασε την κυκλοφορία στην περιοχή.

Η καταιγίδα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων σε όλη την Καλιφόρνια και ανάγκασε χιλιάδες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων του Μοντεσίτο, όπου ζουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην Καλιφόρνια

Τα κύματα κακοκαιρίας που πλήττουν την πολιτεία αυτή της αμερικανικής Δύσης έχουν προκαλέσει τον θάνατο 17 Καλιφορνέζων τις τελευταίες εβδομάδες, με άλλα λόγια «περισσότερους από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων δυο ετών», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο κ. Νιούσομ διευκρίνισε πως τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Δεν έχουμε ακόμα αφήσει πίσω τις δυσκολίες μας. Περιμένουμε ότι οι καταιγίδες θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως τη 18η Ιανουαρίου», είπε ο κυβερνήτης στον Τύπο. «Μέχρι στιγμής, έχουμε 17 επιβεβαιωμένους θανάτους. Υπογραμμίζω το τραγικό στοιχείο ότι αυτοί είναι μόνο οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook