Την προσδοκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστόφιας, ενόψει και του δεύτερου γύρου αδειοδότησης τεμαχίων της κυπριακής ΑΟΖ, ότι οι ρωσικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας θα επιδείξουν ενδιαφέρον και θα εξετάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στην Κύπρο.

Σε χαιρετισμό του, στο επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ Ρωσίας-Κύπρου, στη Λεμεσό, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία επενεργεί ως καταλύτης στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Επισήμανε, επίσης, ότι «η Κύπρος αποτελεί έναν αξιοζήλευτο διεθνή επιχειρηματικό κόμβο για τους Ρώσους επιχειρηματίες, όπως καταδεικνύεται από το γεγονός ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κύπρο από τη Ρωσία έχουν αυξηθεί ραγδαία, τα τελευταία χρόνια».

Στόχος της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είναι να προσφέρει στις ρωσικές εταιρείες, που επιδιώκουν να αναπτύξουν δράση σε διεθνείς αγορές, έναν αξιόπιστο προορισμό, μέσω του οποίου μπορούν να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νήσου, προς όφελός τους.

Σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, η ρωσική επιχειρηματική κοινότητα, «έχει έναν ασφαλή και αξιόπιστο εταίρο, στον οποίο μπορεί να βασιστεί για την υλοποίηση των διεθνών στρατηγικών της σχεδίων», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη στην περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook