Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ζητεί να ασκηθούν για την υπόθεση των μεταναστών της Νομικής ο εισαγγελέας Εφετών, Σπύρος Μουζακίτης, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε. Ο κ. Μουζακίτης, ο οποίος παρέδωσε πριν από λίγο το πόρισμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννη Σακελάκο, ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για να αποτρέψει την είσοδο των μεταναστών στη Νομική Σχολή Αθηνών αλλά και να εκτονωθεί γρηγορότερα η κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Παράλληλα ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος οχτώ μελών οργανώσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση οικιακής ειρήνης σχετικά με την κατάληψης της Νομικής Σχολής από τους μετανάστες αλλά και για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες φθορές σχετικά με ζημιές που έγιναν (σπασμένες πόρτες κ.ά.) αλλά και για τη μη λειτουργία της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ωστόσο ο εισαγγελέας ζητεί να μην κατηγορηθούν «για διευκόλυνση σε μεταφορά λαθρομεταναστών» οι εκπρόσωποι της ναυτιλιακής εταιρίας ΑΝΕΚ, οι ναυτιλιακοί πράκτορες, και ο πλοιάρχου του πλοίου που μετέφερε τους μετανάστες από την Κρήτη. Το πόρισμα θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση των ποινικών διώξεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook