Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο στο Τατόι. Πληροφορίες θέλουν την εξόδιο ακολουθία να γίνεται στις 12 το μεσημέρι ενώ ακόμα γίνονται διαβουλεύσεις για το αν τελικά θα επιτραπεί να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης κάτι το οποίο απέρριπταν κυβερνητικές πηγές κυρίως για λόγους συμβολισμού.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να βρεθούν στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα ο πρώην Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και σύζυγος της αδελφής του τέως της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας. Επίσης, δεν θα ήταν απίθανο να έρθει στην κηδεία του θείου του ο νυν Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, ο βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου, Πρίγκιπας Γουίλιαμ της Ουαλίας, η πριγκίπισσα Άννα, κόρη, της αείμνηστης Ελισάβετ η οποία βρίσκεται στην Κύπρο από χθες και πολλοί γαλαζοαίματοι από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης.

Σημειώνεται πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook