Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η φωτογραφία που έκανε το γύρο του Διαδικτύου και στην οποία εμφανίζονται Αμερικανοί πεζοναύτες να ποζάρουν με σημαία των ναζί.

Πάντως, η διοίκηση της στρατιωτικής βάσης Πέντλετον ανακοίνωσε ότι οι πεζοναύτες δέχθηκαν επίπληξη, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις.

Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί για το θέμα από το Νοέμβριο του 2011, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Το συμβάν χρονολογείται από το Σεπτέμβριο του 2010.

«Το συμβάν δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό αναγνώρισαν ότι το [ναζιστικό] σύμβολο θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άσχημο τρόπο και δεν συμμορφωνόταν προς τις αξίες του Σώματος Πεζοναυτών» ανέφερε ανακοίνωση της διοίκησης.

«Ο διοικητής έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία καμιά πειθαρχική κύρωση. Αλλά υπενθύμισε σε όλους τους Πεζοναύτες της μονάδας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και εάν επαναληφθεί θα τιμωρηθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο άρχισε έρευνα για ένα βίντεο που απεικόνιζε Πεζοναύτες να ουρούν πάνω στις σορούς αφγανών ανταρτών.

Ο υπουργός Άμυνας Λίο Πανέτα είχε χαρακτηρίσει την πράξη τους απεχθή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook