Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της SILCIO, που παράγονται στις πλήρως καθετοποιημένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, επέλεξε η MECHANO SOLAR, ελληνική εταιρία κατασκευής ηλιακών ιχνηλατών (trackers) και κατασκευής φωτοβολταϊκών έργων με το κλειδί στο χέρι, για την κατασκευή των δύο πρώτων αγροτικών φωτοβολταϊκών στο νομό Ημαθίας.

Για την υλοποίηση των δύο αγροτικών φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή Νεοχώρι Αλεξάνδρειας, χρησιμοποιήθηκαν από 434 πολυκρυσταλλικά πλαίσια SILCIO της σειράς SE230, τα οποία τοποθετήθηκαν σε 5 διαξονικά trackers. Η κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση εκτιμάται ότι θα παράγει ετησίως περίπου 195MWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας την εκπομπή περίπου 165 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η MECHANO SOLAR είναι μέλος του δικτύου συνεργατών της SILCIO. H συνεργασία των δύο εταιριών ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 και στα πλαίσια αυτής έχουν υλοποιηθεί έργα συνολικής ισχύος 1MW.

Σχετικά με τη SILCIO

H SILCIO είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Κοπελούζου και του Ομίλου της Διεθνούς Κατασκευαστικής. Οι δύο όμιλοι δραστηριοποιούνται επιτυχώς στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 1997. Η επένδυση στο τομέα παραγωγής φωτοβολταϊκών προϊόντων, περιλαμβάνει δύο υπερσύγχρονες και πλήρως καθετοποιημένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών για την παραγωγή πολυκρυσταλλικών φετών Πυριτίου ισχύος 40 MWp, φωτοβολταϊκών κυττάρων ισχύος 30MWp, και φωτοβολταϊκών πλαισίων ισχύος 20MWp κατά έτος.
Τα φωτοβολταϊκά κύτταρα και πλαίσια της SILCIO εξάγονται ήδη σε χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Ισπανία και η Γερμανία.

Στη χώρα μας η SILCIO, μέσω του εκτεταμένου δικτύου αξιόπιστων συνεργατών που έχει αναπτύξει, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας με άρτια τεχνική υποστήριξη των πελατών της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook