Η φωτογραφία είναι απόσπασμα από σελίδα του βιβλίου και την Ενότητα 1 «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των μικροβίων» και το παράρτημα 1.7 «Μικρόβια που μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή». Αυτό που γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και λαμβάνει χαρακτηρισμούς για «μεσαιωνικές αντιλήψεις» αφορά στο πρώτο παράδειγμα του παραρτήματος το οποίο είναι το «Φυσικοί Τρόποι 1. ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ – ΑΓΝΟΤΗΤΑ».

Στο παράρτημα περιλαμβάνονται τα πιο κάτω:

• Εγκράτεια – Αγνότητα

• Αποχή από την σεξουαλική δραστηριότητα προ του γάμου
Αποτελεσματικότητα ΜΑ: Ποσοστό επιτυχίας 100%. Η μόνη απόλυτα αξιόπιστη μέθοδος. Προστασία από ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα): ΝΑΙ

• Στο πλαίσιο του γάμου μόνο η αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση προσφέρει προστασία από ΣΜΝ

Στο εν λόγω παράρτημα περιλαμβάνονται 3 Φυσικοί Τρόποι, 4 Μηχανικοί Τρόποι, 3 Χημικοί Τρόποι.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ.Ανδρέα Χατζηχαμπή ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για τις διαστάσεις που έλαβε μια «αποσπασματική φωτογραφία από μια σελίδα».

Το βιβλίο αναφέρει όλους τους τρόπους αντισύλληψης», είπε ο δρ. Χατζηχαμπής. Είπε παράλληλα πως πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο βραβεύτηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς τις διδακτικές του μεθόδους ενώ τόνισε ότι η συγγραφή του έγινε στη βάση διεθνών προτύπων.

Σημείωσε πως παρόμοιο παράδειγμα φιλοξενείται και σε βιβλία που διδάσκονται στις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα εξήγησε πως πρόκειται για βιβλίο το οποίο εξηγεί τις μεθόδους αντισύλληψης σε ανήλικους κι όχι σε ενήλικα πρόσωπα.

enikos.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook