Η ΕΛΜΕ θέλοντας να καταθέσει εμπράκτως την εναντίωσή της στην λαίλαπα κατά των λαϊκών κατακτήσεων καθώς και σε κάθε «ύποπτη» μορφή κρατικής φιλανθρωπίας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία οργάνωσης «σχολείων αλληλεγγύης» και διδακτικής ενίσχυσης μαθητών που οι οικογένειές τους πλήττονται κατάφορα οικονομικώς.

Για το σκοπό αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ

-τους διευθυντές

-τους συναδέλφους των σχολείων,

-τους συνταξιούχους συναδέλφους,

με την συμμετοχή και του συλλόγου αδιόριστων καθηγητών,  να δηλώσουν στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου την ανταπόκρισή τους διαθέτοντας τις σχολικές μονάδες και όσες ώρες μπορούν για την πρόσθετη διδακτική στήριξη των μαθητών της Γ΄ Λυκείου. Η ΕΛΜΕ θα έρθει σε επαφή με το Δήμο για τα επιπλέον έξοδα των σχολείων που θα παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισής τους η ΕΛΜΕ θα αναλάβει το κόστος συντήρησης.

Το σχολείο αλληλεγγύης δεν δημιουργείται για να αναπληρώσει τις ελλείψεις της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά για να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στους μαθητές. Θέλησή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης για την παιδεία σε μια περίοδο όπου η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση απαξιώνεται καθημερινά (σχολικές μονάδες καταργούνται, άλλες συγχωνεύονται -όλες υπολειτουργούν, μαθητές κάνουν μάθημα χωρίς σχολικά εγχειρίδια ενώ όλο και περισσότεροι γονείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες που δημιουργεί το υπάρχον εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook