Όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites και οι εφημερίδες σε Ευρώπη και Αμερική αναφέρονται στην Ελλάδα και τις τελευταίες εξελίξεις.

CNN «Βγάλτε την Ελλάδα από το ευρώ»

Με τον τίτλο «Μικρύνετε την Ευρωζώνη για να την σώσετε» το αμερικάνικο δίκτυο CNN αναφέρει «κάθε μέρα η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει» και αναρωτιούνται εάν είναι πιο σοφό να μείνουν λιγότερες χώρες στην ευρωζώνη.

Το CNN συνεχίζει χαρακτηρίζοντας ηρωικό (!!!) το ΔΝΤ και την Ευρώπη που προσπαθούν σαν Δον Κιχώτες να σώσουν την Ελλάδα, αρνούμενοι να δουν ότι η Ελλάδα σε λίγο θα εξαναγκαστεί να βγει από το ευρώ σε λίγο καιρό.

Bloomberg: «Η σωτηρία της Ελλάδας σε κίνδυνο»

Με αυτό τον τίτλο αναφέρει το Bloomberg στο πρωτοσέλιδο του την κατάσταση στην Ελλάδα, μιλώντας για την «οπισθοδρόμηση» των κομμάτων μετά την συμφωνία για τα νέα μέτρα που επιβάλλουν οι Γερμανοί. Το Bloomberg αναφέρει τις διαδηλώσεις στην Αθήνα σήμερα και την εκτενέστατη χρήση χημικών της αστυνομίας και την παραίτηση υπουργών, αναφερόμενο στην δήλωση του γιώργου Καρατζαφέρη για «ευτελισμό της χώρας».

Guardian: «Οι Έλληνες εξεγείρονται κατά των σκληρών μέτρων»

Η Guardian με φωτογραφίες από τις σημερινές συγκρούσεις διαδηλωτών και αναφέρεται εκτενώς στα επεισόδια, στις αντιδράσεις των βουλευτών και τις πέντε παραιτήσεις εξαιτίας των μέτρων και την άρνηση του ΛΑΟΣ να ψηφίσει υπέρ των νέων μέτρων. Φυσικά δεν λείπει η αναφορά στους οίκους αξιολoγήσεις και στο τρενάκι του τρόμου που φαίνεται να έχει καβαλήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Le Monde: «Ο Παπαδήμος προειδοποιεί για μη διαχειρίσιμο χάος»

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται στις εκκλήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για την ανάγκη υπερψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης καθώς σε αντίθετη περίπτωση η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρότητα πρόβλημα με τις εισαγωγές βασικών αγαθών και προϊόντων. Σε βασικό της άρθρο στην ηλεκτρονική της έκδοση η Le Monde κάνει λόγο και για στον κίνδυνοι κοινωνικής έκρηξης που ενδέχεται να προκαλέσουν τα συνεχή μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα.

Der Spiegel: Η ελληνική ακροδεξιά κατηγορεί τη Μέρκελ

Το γερμανικό περιοδικό που χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» τις προσπάθειες διάσωσης της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρεται στις παραιτήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου και εστιάζει στις επικρίσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για τη γερμανική πολιτική, ο οποίος έκανε λόγο για «γερμανική μπότα» κατοχής στην Νομισματική Ένωση.

Le Figaro : Παπαδήμος: Κίνδυνος χάους

Με αυτόν τον τίτλο αναφέρεται και η κεντροδεξιά γαλλική καθημερινή εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση για τους δραματικούς τόνους του Έλληνα πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Η Figaro αναφέρεται επίσης στην κρίσιμη ιστορική συγκυρία της Ελλάδος και στην περίπτωση δημιουργίας κλίματος κοινωνικής αναταραχής σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook