Το video μιας γυναίκας από το Ιράν που ικετεύει τις αρχές της χώρας της να δείξουν επιείκεια και να ελευθερώσουν τον γιο της που κινδυνεύει με εκτέλεση δημοσίευσε πριν από λίγες ώρες στο Instagram η Angelina Jolie.

Η διάσημη ηθοποιός, που υπηρέτησε για χρόνια τον ρόλο της πρέσβειρας του ΟΗΕ, με τη συγκεκριμένη ανάρτηση μάς υπενθυμίζει ότι η κατάσταση στο Ιράν με τις αυθαιρεσίες της εξουσίας δεν έχει τελειώσει, ενώ οι γυναίκες της χώρας συνεχίζουν τον αγώνα τους, ο οποίος γιγαντώθηκε μετά τον θάνατο της Mahsa Amini, κατά των νόμων που τις αδικούν.

Ο νεαρός λέγεται Mohanmad Ghobadlou είναι 22 ετών και είναι ένας από τους χιλιάδες συλληφθέντες που κινδυνεύει με εκτέλεση, επειδή συμμετείχε στις πορείες κατά του απολυταρχικού καθεστώτος. Στις 2 Ιανουαρίου οι αρχές ανακοίνωσαν την απόφασή τους για την καταδίκη του. Τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσαν ακόμη πέντε εκτελέσεις διαδηλωτών.

Οι οικογένειες εκείνων που κινδυνεύουν από εκτελέσεις και οι υποστηρικτές τους διεξήγαγαν διαδηλώσεις έξω από τη φυλακή Raja’i Shahr στις 8 και 9 Ιανουαρίου, όπου κρατούνται ο Mohammad Ghobadlou και ορισμένοι άλλοι καταδικασθέντες. Η αγωνία των οικογενειών επιδεινώνεται από την επίμονη μυστικότητα των αρχών σχετικά με τη χρήση της θανατικής ποινής και την άρνηση να ενημερώσουν εκ των προτέρων τις οικογένειες και τους δικηγόρους για τις καταδίκες και τις εκτελέσεις.

Δείτε το video που ανήρτησε η Angelina Jolie

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Στο κείμενό της η γνωστή ηθοποιός μάς καλεί να μπούμε στη θέση αυτής της γυναίκας και να ακούσουμε τον πόνο στη φωνή της.

«Μια Ιρανή μητέρα παρακαλεί στις πύλες της φυλακής να σώσει τον γιο της, τον 22χρονο Mohammad Ghobadlou, ο οποίος κινδυνεύει να εκτελεστεί στο Ιράν. Αφιερώστε λίγο χρόνο και ακούστε τον πόνο στη φωνή της. Ως μητέρα παιδιών παρόμοιας ηλικίας, μπορώ μόνο να αρχίσω να φαντάζομαι το βάθος της απώλειας και του πόνου που ένιωσαν οι μητέρες των νέων που δολοφονήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ή φυλακίστηκαν από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για τη γυναίκα, τη ζωή και την ελευθερία. Στις μητέρες – σας ακούμε. Δεν ξεχνάμε τους γενναίους αγαπημένους σας, που ρισκάρουν τη ζωή τους για άλλους και για το Ιράν».

marieclaire.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook