Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, σε μια σεμνή τελετή ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή κ. Γεώργιου Μ. Κοντάκη, Αντιπρυτάνεων, της Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, Κοσμητόρων, Προέδρων Τμημάτων, Καθηγητών και εργαζομένων του Πανεπιστημίου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να έχουν υγεία και καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, εκθειάζοντας το υψηλό επίπεδο, την πρόοδο και προαγωγή του εξαιρετικού επιστημονικού έργου που συντελείται εδώ και χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το έχουν αναδείξει σε κορυφαίο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα παγκοσμίως.

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο για την υψηλή παρουσία του, αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος και ευχήθηκε καταλλήλως για μια δημιουργική Ακαδημαϊκή χρονιά.

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης: ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Αλέξανδρος Πατριανάκος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Ηρακλείου κ. Μιχ. Σεληνιωτάκης και άλλοι επίσημοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook