Στη Λάρισα παλιότερα οι άστεγοι ήταν είτε διερχόμενοι από την πόλη είτε κάποιοι οικονομικοί μετανάστες. Τα τελευταία τρία χρόνια ωστόσο, έχουμε και μια νέα κατηγορία αστέγων, μεταξύ αυτών και αρκετούς Λαρισαίους, αυτούς που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης με τον αριθμό των αστέγων να αυξάνεται ιλιγγιωδώς.

Αυτό αναφέρει στο Thessalianews.gr ο κοινωνικός λειτουργός και υπεύθυνος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λάρισα κ. Χρήστος Λαμπρογιώργος.

Ο κ. Λαμπρογιώργος πάντως δεν θέλησε να αναφέρει ένα συγκεκριμένο αριθμό αστέγων στη πόλη, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει σημασία ένα νούμερο αστέγων, καθώς κάθε άστεγος αποτελεί μια ξεχωριστή δύσκολη περίπτωση. Πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με οικογενειακά προβλήματα, ανεργία και προβλήματα υγείας. Η υπηρεσία μας υποστηρίζει τους αστέγους ψυχολογικά, που έρχονται σε μας και αρκετές φορές τους εντοπίζει σε διάφορα μέρη της πόλης, δίνοντας τους τρόφιμα, είδη υγιεινής και ρούχα, όπως έγινε και τις τελευταίες μέρες του χειμώνα».

Σίγουρα οι άστεγοι στη Λάρισα είναι δεκάδες και οι περισσότεροι άγνωστοι χαμένοι, που χρίζουν καλύτερης μέριμνας. Ο κ. Λαμπρογιώργος τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των αστέγων από τους Λαρισαίους αυτές τις μέρες με είδη κυρίως πρώτης ανάγκης, όπως ξηρά τροφή και ρουχισμό (που συγκεντρώνονται στον Ερυθρό Σταυρό), ενώ επισημαίνει και την έλλειψη στέγης και ενός χώρου που θα τους παρέχει κάθε είδους υποστήριξη.

Ας ενδιαφερθεί επιτέλους και ο δήμος Λαρισαίων, καθώς οι άστεγοι αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Ήδη οι υπόλοιποι μεγάλοι δήμοι έχουν κινητοποιηθεί για να τους προσφέρουν μια στοιχειώδη ανακούφιση.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook