Η ταυτότητα του νικητή της λοταρίας, που ξύπνησε δισεκατομμυριούχος, δεν έχει γίνει γνωστή – κι ίσως να μη γίνει ποτέ – αλλά, όπως και να’ χει μπήκε στο κλαμπ των ελάχιστων που κέρδισαν ένα από τα μεγαλύτερα τζακπότ στην ιστορία των ΗΠΑ. Oι τυχεροί αριθμοί ήταν 30, 43, 45, 46 και 61, και το χρυσό «τζόκερ» του Mega Ball ήταν ο αριθμός 14.

Σημειωτέον ότι οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος τη λοταρία Mega Millions ήταν μία στα 302 εκατομμύρια και ήταν 300 φορές πιο πιθανό να τον χτυπήσει κεραυνός. Το μόνο τζάκποτ Mega Millions μεγαλύτερο από το χθεσινό έπαθλο είναι τα 1,53 δισ. δολάρια  που κέρδισαν στη Νότια Καρολίνα το 2018, σύμφωνα με την εταιρεία που διεξάγει το παιχνίδι. Και το μεγαλύτερο τζάκποτ στην ιστορία των ΗΠΑ είναι ένα Powerball 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε κάποιος με ένα μόνο λαχνό στην Καλιφόρνια τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα τεράστια τζάκποτ έχουν γίνει ολοένα και πιο συνηθισμένα στις λοταρίες Mega Millions και Powerball πολλών αμερικανικών Πολιτειών. Από το 2016, έξι τζακ ποτ λαχειοφόρων αγορών — μοιρασμένα μεταξύ της Mega Millions και της ανταγωνιστικής της λοταρίας, Powerball — στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεπεράσει το ένα δισ δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των τριών τον περασμένο χρόνο.

Αυτή την εβδομάδα, το τζάκποτ Mega Millions έφτασε και πάλι δεκαψήφιο αριθμό, που κόβει την ανάσα ακόμη και μετά την παρακράτηση φόρων. Μετά από 25 κληρώσεις που δεν ανέδειξαν νικητή, ο υπερτυχερός στο Μέιν απέκτησε το δικαίωμα στο όνειρο. Και τώρα καλείται να αποφασίσει αν θα του καταβληθούν τα 1,35 δι. δολάρια σε 30 ετήσιες δόσεις των 45 εκατ. δολαρίων, ή θα επιλέξει να πληρωθεί εφάπαξ σε μετρητά το ποσό των 724,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τους ειδικούς το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ο νικητής της λοταρίας, είναι να ζητήσει συμβουλές από δικηγόρο, οικονομικό σύμβουλο και λογιστή.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook