Άριστα ενημερωμένη για την δράση των απατεώνων που εξαπατούν ηλικιωμένους αποδείχθηκε μια 82χρονη γυναίκα στα Γιαννιτσά της Πέλλας. Έτσι, όχι μόνο δεν «τσίμπησε» όταν της σέρβιραν το γνωστό παραμύθι ότι το παιδί της τους χρωστάει λεφτά, αλλά και οδήγησε στην σύλληψή τους!

Οι δράστες ήταν τρεις, αλλά οι δυο από αυτούς -μια 18χρονη κοπέλα και ένας 20χρονος- περίμεναν στην είσοδο της πολυκατοικίας, ώσπου να τελειώσει τη «δουλειά» η 38χρονη… έμπειρη στις απάτες αρχηγός τους. Η απατεώνισσα χτύπησε το κουδούνι στο διαμέρισμα της γριούλας, της συστήθηκε ως γνωστή του γιου της και της ζήτησε τα χρήματα που δήθεν της χρωστούσε.

Η ηλικιωμένη προφασίστηκε ότι θα πήγαινε να της φέρει τα χρήματα από το υπνοδωμάτιό της. Όμως, τηλεφώνησε στο γιο της και, όταν εκείνος τη διαβεβαίωσε ότι δεν χρωστούσε τίποτε, κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη. Έτσι, άρχισε να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να τρέξουν οι γείτονες και να ακινητοποιήσουν την 38χρονη! Αμέσως μετά, έπιασαν και τους δύο νεαρούς συνεργούς της και όλους μαζί τους παρέδωσαν στην Αστυνομία που έφτασε λίγο αργότερα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook