Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που δημοσίευσε η εφημερίδα Wiener Zeitung, 6% του αυστριακού πληθυσμού πέρασε τις περσινές κύριες (δηλαδή με τουλάχιστον πέντε διανυκτερεύσεις), διακοπές του στην Ελλάδα, ποσοστό ελάχιστα χαμηλότερο από εκείνο του 2010, ενώ για φέτος ποσοστό 5,4% προγραμματίζει σίγουρα ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ποσοστό που, αναγόμενο στον πληθυσμό της Αυστρίας (8,4 εκατομμύρια κάτοικοι), αντιστοιχεί σε έναν αριθμό περίπου 450.000.

Στην αυστριακή στατιστική, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών, ως χώρα προορισμού και να καταλαμβάνει, στη βάση αυτής της έρευνας για τις φετινές προτιμήσεις τους, την πέμπτη θέση μετά την Αυστρία, την Ιταλία, την Κροατία και την Τουρκία.

Σε αντίθεση με τους «αφοσιωμένους» στην Ελλάδα Αυστριακούς, οι Γερμανοί εμφανίζονται στην έρευνα να μην έχουν πλέον διάθεση για διακοπές στην Ελλάδα και μόλις 2% πέρασε πέρσι στη χώρα μας τις κύριες (τουλάχιστον πέντε διανυκτερεύσεις) διακοπές του. Για φέτος, το ποσοστό αυτό των Γερμανών θα είναι, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, αρκετά χαμηλότερο και η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται πλέον μεταξύ των επτά αγαπητών προορισμών των Γερμανών τουριστών, οι οποίοι αποτρέπονται για ένα ταξίδι στη χώρα μας, από εικόνες όπως εκείνη διαδηλωτών στην Αθήνα που καίνε τη γερμανική σημαία.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα, η γενικότερη συζήτηση για το δημόσιο χρέος επηρεάζει τις προθέσεις των Αυστριακών για διακοπές και ένα ποσοστό 30% δεν γνωρίζει ακόμη εάν θα ταξιδέψει φέτος για περισσότερες από πέντε ημέρες, με την ανασφάλεια ως προς τον προγραμματισμό των διακοπών να είναι υψηλότερη από ποτέ, όπως τονίζουν οι αρμόδιοι της έρευνας.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται παραδοσιακά στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των Αυστριακών. Συνολικά, κατά μέσο όρο περίπου 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας και αναλογικά με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια κάτοικοι), η Αυστρία βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook