Να αποφύγει μια μετωπική σύγκρουση με τον δευτερότοκο γιο του, Χάρι, επιθυμεί ο βασιλιάς Κάρολος, όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε φίλους του κατά τη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου. Τα παραπάνω αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, σχολιάζοντας τον απόηχο των απομνημονευμάτων του δούκα του Σάσεξ με τίτλο «Spare» (Ρεζέρβα).

Ο διάδοχος της Ελισάβετ θέλει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις του με τον γιο του, όπως αναφέρει ο Τομ Μπάουερ, δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Ο Βασιλιάς Κάρολος ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι ο Δούκας του Σάσεξ μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τον γάμο του πατέρα του με την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα, για τον λόγο αυτό φοβάται τον γιο του, σχολιάζει ο Μπάουερ. Το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας διοργάνωσε πρόσφατα ένα ιδιωτικό δείπνο στο Clarence House, με τους καλεσμένους να εκφράζουν στον Βασιλιά Κάρολο την έκπληξή τους για την απροθυμία του να περάσει στην αντεπίθεση ύστερα από τα όσα αποκαλύπτει ο γιος του στο βιβλίο-βόμβα που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, φέρνοντας σε δεινή θέση το Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε στους καλεσμένους του ότι θα προτιμούσε να αποφύγει μια πικρή λογομαχία με τον κοκκινομάλλη «αντάρτη των βρετανικών ανακτόρων». Πηγές του βρετανικού παλατιού λένε ότι ο Βασιλιάς της Βρετανίας πιθανότατα θα αγνοήσει την προδοσία του γιου του Χάρι, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι, στις σελίδες του βιβλίου του, ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου συκοφαντεί το Μπάκιγχαμ, αμαυρώνοντας την εικόνα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ενώ αποκαλύπτει τα πραγματικά του συναισθήματα για την Καμίλα, τη γυναίκα που αντικατέστησε τη μητέρα του και βρέθηκε στο πλευρό του πατέρα του. Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι, τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα επιδιώξει «συμφιλίωση» με το ζεύγος των Σάσεξ και θα παραδεχτεί τα λάθη του.

Η κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Χάρι έρχεται περίπου τρεισήμισι μήνες πριν τη στέψη του Καρόλου και τα τέταρτα γενέθλια του γιου του Χάρι και της Μέγκαν, Άρτσι.

Οι πιθανές «ειρηνευτικές συνομιλίες» έρχονται στο προσκήνιο μετά τη δήλωση του Χάρι στον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου «ITV» Τομ Μπράντμπι, σε συνέντευξή του για την προώθηση του «Spare», ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδό τους» για συμφιλίωση, αναφερόμενος στη βασιλική οικογένεια. Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την πρόθεση να παραστεί στη στέψη του πατέρα του. «Υπάρχουν πολλά που μπορεί να συμβούν μέχρι τότε», δήλωσε ο Χάρι. «Αλλά η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν και πραγματικά ελπίζω ότι είναι πρόθυμοι να καθίσουν και να το συζητήσουν», δήλωσε ο δούκας του Σάσεξ.

Ωστόσο, πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε στην εφημερίδα «Sun» ότι υψηλόβαθμα στελέχη της βασιλικής οικογένειας δεν θέλουν τον Χάρι στην εκδήλωση. «Υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Έντουαρντ και της πριγκίπισσας Άννας», αναφέρει πηγή της εφημερίδας.

Και μόνο η ιδέα ότι ο Χάρι μπορεί να αφηγηθεί κι άλλες ντροπιαστικές αποκαλύψεις για τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον Βασιλιά Κάρολο.
«Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι ο Χάρι μπορεί να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις για τον ταραχώδη γάμο του με την αδικοχαμένη πριγκίπισσα του λαού, τη δύσκολη σχέση του με τους γονείς τους αλλά και την “ανάρμοστη σχέση” του με την Καμίλα. Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει λόγους να φοβάται τον γιο του. Ο σύζυγος της Καμίλα ξέρει ότι μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ήταν κάθε άλλο παρά υποστηρικτικός πατέρας στους γιους του», γράφει η Daily Mail.

«Πολύ συχνά, τα Σαββατοκύριακα και τις σχολικές διακοπές, ο Χάρι δεχόταν την φροντίδα της νταντάς του στο Χάιγκροβ ενώ ο πατέρας του ερωτοτροπούσε με την Καμίλα», προσθέτει.

Ένα από τα πιο οδυνηρά -και αποκαλυπτικά- αποσπάσματα που αναφέρονται στον Κάρολο στις σελίδες του βιβλίου του Χάρι περιλαμβάνει την έκκληση του Βασιλιά προς τους γιους του μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου: «Παρακαλώ, παιδιά, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια δυστυχισμένα».

«Με αυτή την φράση, ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυπτε το πόσο ευάλωτος ήταν. Ήξερε ότι η βασιλεία του θα μπορούσε να ναυαγήσει από τους “αντάρτες των βρετανικών βασιλικών ανακτόρων”, Χάρι και Μέγκαν», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook