Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ισπανικής εταιρείας travel intelligence, Mabrian Technologies – Στη δεύτερη θέση μετά το Μπαλί της Ινδονησίας

Η Κρήτη συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους προορισμούς που το 2023 θα καθορίσουν τις τάσεις στον τουρισμό περιπέτειας, φύσης και ευεξίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό αναφέρει το ισπανικό περιοδικό Hosteltur, επικαλούμενο τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που πραγματοποίησε η ισπανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών travel intelligence, Mabrian Technologies.

Για τη συγκεκριμένη έρευνα, η Mabrian ανέλυσε την παγκόσμια εξέλιξη των τουριστικών ενδιαφερόντων και τα δεδομένα που επηρεάζουν έναν τουριστικό προορισμό, με βάση τις εκατομμύρια αυθόρμητες αλληλεπιδράσεις ταξιδιωτών στην πλατφόρμα TripAdvisor.

Στον σχετικό πίνακα το ελληνικό νησί καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από το Μπαλί της Ινδονησίας και πάνω από το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, η Κρήτη «κατέρριψε το 2022 όλα τα ρεκόρ τουρισμού, παρά την απουσία Ρώσων τουριστών, που αποτελούν μία από τις κύριες αγορές της και παρά το γεγονός ότι είναι ένας κυρίως καλοκαιρινός προορισμός.

Επιπλέον, παρουσιάζει αύξηση των αεροπορικών θέσεων κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, τόσο για τα δρομολόγια εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Όσον αφορά τη διαμονή, είναι ο προορισμός με τη δεύτερη πιο ανταγωνιστική προσφορά μέσης τιμής στα ξενοδοχεία για τους επόμενους μήνες. Τέλος, η Κρήτη συγκεντρώνει το 57% των σχολίων για ενεργό (active) τουρισμό, για δραστηριότητες στη φύση και για τουρισμό ευεξίας».

Press trips του ΕΟΤ Ισπανίας στην Κρήτη

Σε ό,τι αφορά τους Ισπανούς τουρίστες, ειδικότερα, το ενδιαφέρον τους για την Κρήτη έχει τονωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, αποτέλεσμα και της προβολής του νησιού ως προορισμού για θεματικό τουρισμό σε συνέχεια δημοσιογραφικών ταξιδίων (press trips) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2022 ο εκδότης των περιοδικών για την Ιστορία και την Αρχαιολογία «Heritage», «Museion» και «Viajar es un placer», Roman Hereter, επισκέφθηκε τα μινωικά παλάτια σε Κνωσσό, Φαιστό, Μάλια και Ζάκρο καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου με σκοπό τη σύνταξη άρθρου για τον μινωικό πολιτισμό. Τα περιοδικά που εκδίδει ο κ. Hereter αποστέλλονται σε 12.000 αποδέκτες, στους οποίους περιλαμβάνονται τακτικοί ταξιδιώτες με ενδιαφέρον για την ιστορία και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθηγητές πανεπιστημίων, ταξιδιωτικά γραφεία και στελέχη της τουριστικής αγοράς τόσο στην Ισπανία όσο και στη Λατινική Αμερική.

Επίσης, τον προηγούμενο Οκτώβριο, ταξίδεψαν στην Κρήτη δύο κορυφαίοι Ισπανοί ποδηλάτες, ένας κινηματογραφιστής και ένας φωτογράφος, προβάλλοντας το νησί ως προορισμό για ποδηλατικό τουρισμό μέσω των social media (Facebook, Instagram, TikTok) και της πλατφόρμας Strava (28,6 εκατ. επισκέπτες). Η ισπανική αποστολή παρέμεινε στο νησί συνολικά πέντε ημέρες, στη διάρκεια των οποίων είχε, παράλληλα, την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να παρουσιάσει τον πολιτισμό και τη μοναδική γαστρονομική παράδοσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook