Ένοχος κρίθηκε ο καθηγητής Γυμνασίου που παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του -κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Ειδικότερα, ο δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Τα περιστατικά φέρονται ότι τελέστηκαν από τον Οκτώβριο 2021 έως την 8η Φεβρουαρίου 2022. Τα κορίτσια, ηλικίας 14- 15 χρόνων, κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός τις ωθούσε προς το σώμα του και τις ρωτούσε αν έχουν σεξουαλικές επαφές. Μια από τις μαθήτριες κατέθεσε ότι κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, κρατούσε αυτήν και μία άλλη συμμαθήτρια της εντός της αίθουσας διδασκαλίας ή στο γραφείο του και τις απηύθυνε ερωτικά υπονοούμενα, όπως μεταδίδει το grtimes.gr.

Αρνείται τα πάντα ο εκπαιδευτικός

Κατά την απολογία του, ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε ότι διέπραξε όσα του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας «αισχρές και απαράδεκτες» τις κατηγορίες.

«Δεν είναι της ηλικίας μου, ούτε του χαρακτήρα μου. Τόσα χρόνια στην υπηρεσία και στο συγκεκριμένο σχολείο και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε βάρος μου. Δεν τρελάθηκα στα 65 μου (σ.σ. οι καταγγελίες έγιναν πριν ένα χρόνο)» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι οι μαθήτριες προχώρησαν στις καταγγελίες είτε ασυνείδητα είτε υποσυνείδητα.

«Θέλω να πιστεύω ότι ήταν υποκινούμενες, χωρίς να ξέρω ποιος είναι ο υποκινητής. Ήμουν αυστηρός και με έβλεπαν σαν τον μπαμπούλα του σχολείου. Πότε κανένας πατέρας, μητέρα, κηδεμόνας δεν ήρθε σε μένα, ούτε στη διευθύντρια του σχολείου. Όταν κάποιος καθηγητής τους κάνει μια παρατήρηση πηγαίνουν στο σπίτι και το λένε στους γονείς που έρχονται στο σχολείο και διαμαρτύρονται. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν το είπαν. Ποτέ δεν ήρθε κάποιος γονέας. Το έκαναν γιατί έληξα άδοξα την επιχείρηση κατάληψης και γιατί ήμουν αυστηρός την ώρα του μαθήματος. Γιατί τους έκανα παρατηρήσεις για το κάπνισμα, για αδικαιολόγητες απουσίες και για κοπάνες. Οι μαθήτριες ξεκίνησαν ένα ψέμα, σαν παιχνίδι και όταν το έμαθαν οι γονείς τους δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω» ισχυρίστηκε.

Κατά την αγόρευση της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορούμενου για όλα τα περιστατικά.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook