Παρά το ξεκάθαρο μήνυμα, τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του Αντώνη Σαμαρά ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων τους, ήδη έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Αναλυτικά, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα είχαν εκφράσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), ο Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), καθώς και παραιτηθέντες από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αναπληρώτρια ΥΠΕΞ) και Γιάννης Κουτσούκος (υφυπουργός Εργασίας).

Σημειώνεται ότι παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Στασινός, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τα νέα μέτρα.

Τη βουλευτική του έδρα καταλαμβάνει ο μηχανικός, Χρήστος Γκόγκας, ο οποίος θα ορκιστεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, δηλαδή την Κυριακή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση άλλων κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως της Β.Παπανδρέου, της Λ.Κατσέλη, του Χάρη Καστανίδη (έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε μέτρα όπως αυτά για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων), του Χρ.Πρωτόπαπα, καθώς των Στ.Κουτμερίδη, Δ.Καρύδη και Γ.Αμοιρίδη.

Από τη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα μέτρα οι βουλευτές Χρήστος Ζώης (Λάρισας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωολοακαρνανίας), Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμας), Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Παναγιώτης Μελάς (Α\’ Πειραιώς)

Σε αυτούς προστίθενται η ανέξαρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, ο επίσης ανεξάρτητος Πάνος Καμμένος, όπως και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ με εξαίρεση τους Μάκη Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα το διάγγελμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εν όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής.

Το νομοσχέδιο, θα έλθει στην Ολομέλεια σε τρία άρθρα:

Για το PSI
Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Εξουσιοδότηση των Λ.Παπαδήμου και Βενιζέλου να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να συζητήσουν από εδώ και στο εξής τα ζητήματα που αφορούν στο μνημόνιο και το «κούρεμα»

Για να γίνει δεκτό πρέπει να υπερψηφιστεί από την σχετική πλειοψηφία της Ολομέλειας και πάντως όχι με λιγότερες από 120 ψήφους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook