Ιρακινοί μαχητές της τζιχάντ (ιερός πόλεμος) έχουν περάσει στη Συρία, όπως και όπλα στα χέρια της συριακής αντιπολίτευσης, από το Ιράκ, δήλωσε το Σάββατο ο υφυπουργός Εσωτερικών του Ιράκ Αντνάν αλ Ασάντι.

«Έχουμε πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας ότι ένας αριθμός Ιρακινών μαχητών της τζιχάντ βρίσκεται στη Συρία. Εξάλλου γίνεται λαθρεμπόριο όπλων προς τη χώρα αυτή», δήλωσε ο υφυπουργός. «Τα όπλα μεταφέρονται από τη Βαγδάτη στην επαρχία Νινίβ, στο βόρειο Ιράκ, και οι τιμές τους ανεβαίνουν σαφώς, καθώς στέλνονται στην αντιπολίτευση στη Συρία.Έτσι η τιμή ενός Καλάσνικοφ που θα κυμαινόταν μεταξύ 100 και 200 δολαρίων έχει φτάσει τα 1.000 ή 1.500 δολάρια», προσέθεσε.

«Τα όπλα μεταφέρονται στη συνέχεια από τη Μοσούλη (πρωτεύουσα της επαρχίας Νινίβ) στη Συρία μέσω του περάσματος του Ραμπίγια (στο βορειοδυτικό Ιράκ), καθώς οι ίδιες οικογένειες ζουν στις δύο πλευρές των συνόρων», σημείωσε.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο λαθρεμπόριο όπλων που γίνεται από την επαρχία \’Ανμπαρ προς τη μεθοριακή συριακή πόλη Αμπού Καμάλ, το οποίο καθίσταται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook