Ένα θέμα που έχει ξεσηκώσει πολλή συζήτηση και που πήρε μεγαλύτερη “ένταση”, μετά και την απόφαση του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη να μην την κάνει αποδεκτή, όπως δημοσιοποιήθηκε σε σχετική επιστολή την περασμένη Κυριακή (15/1).

Το θέμα αποσύρθηκε από τη δημοτική αρχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και να συζητηθεί σε ανοιχτή συζήτηση (στο πλαίσιο προφανώς δημοτικού συμβουλίου είτε ως τακτικό είτε ως εκτός ημερησίας διάταξης), μόλις επιστρέψει ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης από το εξωτερικό, όπου και απουσιάζει.

“Επειδή έγινε μια συζήτηση στην οποία αναφέρεται το όνομα του δημάρχου και πρέπει να απαντηθούν πολλά ερωτήματα παρόντος και του δημάρχου, το θέμα θα συζητηθεί μόλις εκείνος επιστρέψει”, τόνισε στο Flashnews.gr o αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Τάσος Αλόγλου.

Ο ίδιος μας επισήμανε ότι το θέμα δεν το έχει προκαλέσει ο δήμος Χανίων, προφανώς απαντώντας στη σχετική νύξη που υπάρχει στην ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης.

Σημείωσε δε ότι ο δήμος Χανίων απευθύνθηκε και σε άλλους επιχειρηματίες, ζητώντας να χρηματοδοτήσουν το έργο με κάποιου είδους χορηγία.

Σημειώνεται ότι η χορηγία αφορά ψηφιακές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Ίδρυμα “Μίκης Θεοδωράκης” και παρεμβάσεις και αγορές παγίων αντικειμένων (όπως έπιπλα κτλ.).

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η Οικονομική Επιτροπή έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή μια χορηγία, συνεπώς θα μπορούσε από την Τρίτη (17/1) να λάβει την απόφαση αποδοχής της χορηγίας. Κρίθηκε όμως σκόπιμο, και είναι εύλογο αυτό γιατί θα υπήρχαν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις, να αποσύρει το θέμα σε ένα προσεχές (μάλλον στο επόμενο) δημοτικό συμβούλιο, παρόντων του δημάρχου και άλλων φορέων (μεταξύ αυτών και του συλλόγου φίλων Μίκης Θεοδωράκης) για να υπάρξει η απαιτούμενη διαβούλευση και να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook