Τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται καθημερινά από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες όπως οι τεχνικές εργασίες που κάνεις στο κομμωτήριο – βαφές, balayage κλπ -, το υπερβολικό styling αλλά και το στρες.

Αν επιπλέον είναι εκ φύσεως λεπτά τότε είναι ακόμη πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις την υγεία και τη εμφάνισή τους ξεκινώντας από τις κακές συνήθειες που όλοι συχνά υιοθετούμε και έχουν να κάνουν κυρίως με το styling.

1 Απόφυγε το καυτό νερό

Το πολύ ζεστό νερό ανοίγει τα λέπια της τρίχας και αφαιρεί τα φυσικά της έλαια αφήνοντάς την ξηρή και εύθραυστη. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό όταν λούζεσαι και, στο τελευταίο ξέβγαλμα, να χρησιμοποιήσεις δροσερό νερό ώστε να κλείσουν τα λέπια της τρίχας. Με Αυτή την τόσο μικρή αλλαγή θα δεις τα μαλλιά σου αμέσως πολύ πιο λαμπερά.

2 Μην βουρτσίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα

Όταν τα μαλλιά είναι ακόμη βρεγμένα, μετά το λούσιμο, είναι πολύ εύθραυστα. Προτίμησε να τα ξεμπλέξεις με μια βούρτσα όσο είναι ακόμη στεγνά, πριν το λούσιμο χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ή χτένα με αραιά δόντια. Επιπλέον, ξεκίνα πάντα το ξέμπλεγμα από τις άκρες και συνέχισε προς τη ρίζα των μαλλιών και όχι το αντίστροφο για να περιορίσεις το σπάσιμο της τρίχας.

3 Μην τα ταλαιπωρείς με σφιχτές αλογοουρές

Όταν πιάνεις τα μαλλιά σου σε πολύ σφιχτά σινιόν ή αλογοουρές θα πρέπει να επιλέγεις απαλά λαστιχάκια που δεν θα τραβάνε τα μαλλιά ούτε θα σπάνε την τρίχα. Δοκίμασε κάποια από ειδικά υλικά, όπως σατέν ύφασμα, που δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά ενώ προσθέτουν στυλ. Απόφυγε επίσης να πιάνεις τα μαλλιά σου όταν κοιμάσαι και προτίμησε να τα αφήνεις ελεύθερα και να χρησιμοποιείς σατέν μαξιλαροθήκες που μειώνουν σημαντικά την τριβή.

4 Απόφυγε τα προϊόντα με οινόπνευμα

Τα προϊόντα styling με υψηλή περιεκτικόητα σε οινόπνευμα εξασφαλίζουν δυνατό κράτημα στο χτένισμα όμως κοκκαλώνουν τα μαλλιά και προκαλούν σπάσιμο. Προτίμησε προϊόντα με συνθέσεις χωρίς οινόπνευμα που χαρίζουν πιο φυσικό κράτημα και αφήνουν τα μαλλιά να κινούνται.

5 Μην αυξάνεις τη θερμοκρασία στο σεσουάρ

Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το σεσουάρ προτίμησε χαμηλές θερμοκρασίες. Η υψηλή θερμοκρασία δεν εγγυάται καλύτερο αποτέλεσμα ενώ υπάρχει πάντα η περίπτωση να κάψει την τρίχα. Επιπλέον, κράτησε το σεσουάρ σε απόσταση από τα μαλλιά και μην ακουμπάς πάνω τους το στόμιο. Ακόμη και αν κάνεις περισσότερη ώρα να τα στεγνώσεις εξασφαλίζεις πως θα είναι στο τέλος πιο υγιή και λαμπερά.

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook