Μια ακόμη απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο.

Θύμα, μιας απατεώνισσας έπεσε αυτή την φορά μια 82χρονη γυναίκα, η οποία άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της στην άγνωστη γυναίκα η οποία έπεισε την ηλικιωμένη ότι ήταν δικαιούχος είσπραξης χρηματικού ποσού 6000 ευρώ και μηνιαίου βοηθήματος ποσού 1200 ευρώ, τα οποία αφορούσαν οικονομική ενίσχυση από Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, για το ανάπηρο παιδί της.

Όμως η απατεώνισσα επιπλέον την έπεισε πως για να την χορηγηθεί το οικονομικό βοήθηκε έπρεπε να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία. Η 83χρονη παρέδωσε το ποσό και η άγνωστη δράστιδα, τράπηκε σε φυγή.

Η άγνωστη προς το παρόν γυναίκα αναζητείται απο την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου,ενώ οι αστυνομικές αρχές, συμβουλεύουν, ειδικά τους ηλικιωμένους τα εξής :

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook