Μυρτώ Πιπεράκη Μυρτώ
Πιπεράκη

Σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι πολίτες που αυτή τη στιγμή κρατούν στα χέρια τους χάρτινο δίπλωμα οδήγησης. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι οι πολίτες που κατέχουν τέτοιο τύπο διπλώματος οφείλουν να το αντικαταστήσουν με διπλώματα νέας γενιάς.

Ωστόσο η αλλαγή αυτή όπως ξεκαθάρισε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων-Μοτοσυκλετών Νομού Χανίων, Νεκτάριος Παπαθεοφάνους, δεν αφορά όλους τους οδηγούς αλλά μονάχα ορισμένους επισημαίνοντας ότι «μονάχα οι οδηγοί των οποίων τα διπλώματα έχουν λήξει υποχρεωτικά θα αντικαταστήσουν τα διπλώματα τους με διπλώματα νέου τύπου. Η αλλαγή αυτή αφορά δηλαδή τα διπλώματα που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και του 1980. Οι υπόλοιποι οδηγοί που κατέχουν χάρτινα διπλώματα δεν χρειάζεται αναγκαστικά να προχωρήσουν σε κάποια αλλαγή».

Παρόλα αυτά ο κ. Παπαθεοφάνους τόνισε ότι «σε περίπτωση που κάποιος πολίτης ταξιδέψει στο εξωτερικό το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης δεν έχει καμία ισχύ και θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει στην κατοχή του δίπλωμα νέου τύπου».

Σε κάθε περίπτωση η αντικατάσταση του διπλώματος καθώς και η έκδοση νέου διπλώματος είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται μέχρι ο πολίτης να παραλάβει στα χέρια του το νέο του δίπλωμα ο κ. Παπαθεοφάνους ανέφερε ότι «υπολογίζεται στους 6 μήνες. Ευελπιστούμε ωστόσο το χρονικό διάστημα αυτό να μειωθεί» ανέφερε ο ίδιος».

Τέλος ο ίδιος θέλοντας να καθησυχάσει τους πολίτες ανέφερε ότι «τα διπλώματα οδήγησης όσο καιρό και να κάνουν εκδοθούν είναι σε ισχύ από την στιγμή που ο εξεταζόμενος επιτύχει τις εξετάσεις. Ακόμα και να έχει λήξει η προσωρινή άδεια οδήγησης του πολίτη ή να έχει προχωρήσει σε ανανέωση διπλώματος και να μην το έχει ακόμα στα χέρια του, στην ουσία όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο οδηγός έχει κανονικά το δίπλωμα οδήγησης του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook