Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη – συζήτηση, που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, με θέμα: «Ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, πλειστηριασμοί. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ αντιστεκόμαστε! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ για τη σύσκεψη:

Στη συζήτηση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος των ΕΒΕ της Κ.Ε., ο οποίος ξεκίνησε την εισήγησή του αναφερόμενος στα στοιχεία που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, σχετικά με την τεράστια κερδοφορία των εισηγμένων στο χρηματιστήριο, όπου ξεχωρίζουν οι 4 τράπεζες, με καθαρή κερδοφορία 2,29 δις από 1,55δις το 2021.

Την ίδια στιγμή που οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ και συνολικά ο λαός μας τσακίζονται από την ενεργειακή φτώχεια και την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων, των πρώτων υλών, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, από την καθήλωση μισθών και συντάξεων, από τη γενικευμένη ανασφάλεια για κάθε ΕΒΕ και μικρή επιχείρηση που συσσωρεύει χρέη και έχει προίκα στην πλάτη του τις ρυθμίσεις των lockdown που κυριαρχούν σε κάθε επίπεδο. Αυτές οι αντιθέσεις είναι που αναδεικνύουν τους δύο διαφορετικούς κόσμους που δεν τέμνονται πουθενά, παρά μόνο στην εκμετάλλευση και στον πλουτισμό του ενός σε βάρος του άλλου.

Πάνω σε αυτή την εικόνα, όπως είπε ο ομιλητής, γίνονται θρύψαλα και οι υποσχέσεις κάθε κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διεκδικητή περί δίκαιης ανάπτυξης, περί ανάπτυξης για όλους, καταρρίπτονται οι μύθοι περί ενιαίου επιχειρηματικού κόσμου.

Άλλωστε και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ έχουν πλούσια πείρα από την τελευταία δεκαετία, που είδαν κρίσεις, πανδημίες, πολέμους, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, την ακρίβεια και τους ανταγωνισμούς να φουντώνουν, τους πλειστηριασμούς να πολλαπλασιάζονται και η αντίσταση σε αυτούς να τιμωρείται ως ιδιώνυμο αδίκημα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Είδαν στην πράξη την κανονικότητα ενός συστήματος που έχει σαπίσει, που τρέφεται από τις σάρκες των πολλών για τα συμφέροντα των λίγων. Μια κανονικότητα που πιστά υπηρέτησαν όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους και που κάθε φορά αποδεικνύει, με τον χειρότερο τρόπο για την καθημερινότητα και τις ζωές μας, την στρατηγική τους επιλογή να παραμένουν δεσμευμένοι στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με μοναδικό στόχο τη στήριξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε πως αυτή η απλή πραγματικότητα πρέπει να γίνει οδηγός μπροστά στα διλήμματα που εμφανίζονται και πάλι, όπως και σε κάθε προεκλογική περίοδο. Πως είναι αναγκαίο ο λαός να δώσει τη δική του απάντηση με κριτήριο τα δικά του συμφέροντα.
Όπως είπε: «Το ΚΚΕ σας καλεί να πυκνώσει ο αγώνας για το εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού. Να αποκτήσει διάρκεια, μαζικότητα, εκατοντάδες εστίες αντίστασης και πανελλαδικό συντονισμό. Έτσι θα γίνει ασπίδα για το σήμερα και θα ανοίξει τον δρόμο της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή».

Υπενθύμισε πως η ίδια η πείρα μας δείχνει ότι όποιος μένει μόνος του τα χτυπήματα είναι πολλαπλάσια. Οι ΕΒΕ αυτή τη θέση την έχουν πληρώσει ακριβά με τη φορολόγηση από το 1ο ευρώ, το φιάσκο της ΔΕΘ και τώρα με το ν/σ για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Αντικειμενικά επομένως το συμφέρον τους βρίσκεται στην κοινή δράση και συμμαχία με τους εργάτες και τους αγρότες, το πραγματικό αντίπαλο δέος. Και γι’ αυτό απαιτείται να βελτιωθεί ο πολιτικός συσχετισμός, να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ, στον αγώνα αλλά και στις εκλογές. Γιατί μόνο το ΚΚΕ δε δεσμεύεται από τις κατευθλυνσεις τις ΕΕ, τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, το μεγάλο κεφάλαιο και γι’ αυτό μπορεί να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Θανάσης Τζίμας ανέφερε πως, απέναντι στην πιθανότητα νέας ευρωπαϊκής ή παγκόσμια κρίσης που διαφαίνεται απειλητικά στον ορίζοντα και γεννά με μαθηματική ακρίβεια νέους εφιάλτες, ο δρόμος της σύγκρουσης, της ανατροπής, είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή!

Όπως είπε: Υπάρχει καλό σενάριο για τον λαό και γράφεται με ΚΚΕ δυνατό!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook