Στη Βουλή σχεδιάζει να μπει σήμερα το βράδυ ο Μίκης Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τον Μανώλη Γλέζο, σε μια προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία και να καλέσει την πολιτική ηγεσία του τόπου να πάρει πίσω το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Αργότερα θα επιδιώξει, μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, να μπει στην Βουλή και πιθανώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία της ψήφισης από τα θεωρεία. Το περιβάλλον του διάσημου μουσικοσυνθέτη έχει ειδοποιήσει ήδη τη Βουλή για την προγραμματισμένη επίσκεψη. Ούτως ή άλλως όμως Θεοδωράκης και Γλέζος δεν χρειάζονται ειδική άδεια, αφού τυπικά μπορούν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο ως πρώην βουλευτές. Σύμφωνα με συνεργάτες του ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αποφασισμένος να κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου να εμποδίσει την έγκριση από τη Βουλή των νέων μέτρων.
Ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής πριν από δύο εβδομάδες είχε εκφράσει την αντίθεσή στην οικονομική πολιτική της Τρόικας και είχε προϊδεάσει για τις νέες του κινήσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «το μνημόνιο μας έχει δέσει χειροπόδαρα. Οπότε θα πρέπει να κοπεί όπως ο γόρδιος δεσμός με το σπαθί. Να θεωρήσουμε τα χρέη, τα δάνεια και τους τόκους άσχετα με τη θέληση και τα συμφέροντα του λαού μας, καθώς και όλες τις κατάπτυστες συμφωνίες που υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου και που είναι ουσιαστικά παράνομες, δεδομένου ότι δεν εγκρίθηκαν από τα 3/5 των βουλευτών. ‘Ο, τι γίνεται σήμερα είναι συνταγματικά άκυρο και πραξικοπηματικό. Όλα αυτά τα συσσωρευμένα χρέη και οι υποχρεώσεις είτε θα μας γονατίσουν τελειωτικά είτε θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενα κι αυτό μπορεί να το κάνει ο λαός μόνο με μια επαναστατική πράξη, που μέσα στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η ενότητα στη δράση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, ο οποίος, έτοιμος και ώριμος, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την οργή των τοκογλύφων και όσων πιστεύουν έβαλαν τελειωτικά τον λαό μας στο χέρι τους”.

Και προσέθετε ο μεγάλος μας συνθέτης: ”Γι\’ αυτό κι εμείς προετοιμαζόμαστε από τώρα για την τελική σύγκρουση αλλά και για την επόμενη μέρα, με τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος και νέων θεσμών, καθώς και με λεπτομερή σχέδια για όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό και να τον καλέσω να εξεγερθεί, με στόχο να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή τη συνεχιζόμενη εθνική κρίση που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο, που μας ντροπιάζει και που οδηγεί τον λαό μας σε μια καθημερινή πτώση δίχως τέλος».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook