Στον  εισαγγελέα Σάμου θα οδηγηθεί σήμερα, Δευτέρα, ο φαρσέρ που επί ημέρες αναστάτωνε τα αεροπορικά δρομολόγια από το νησί προς την Αθήνα με τα «προειδοποιητικά» τηλεφωνήματα του για δήθεν ύπαρξη βόμβας. Το παράδοξο είναι ότι ο δράστης είναι… αξιωματικός του στρατού!

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν στο χωριό Κοντακαίικα το δημόσιο καρτοτηλέφωνο από το οποίο ο φαρσέρ τηλεφωνούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στα αεροπλάνα της «Ολυμπιακής». Έτσι, δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη του και ο στρατιωτικός ομολόγησε τις φάρσες, χωρίς όμως να εξηγήσει και για ποιο λόγο τις έκανε.

Το πρώτο τηλεφώνημα για βόμβα είχε γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Σάμου και είχε ως συνέπεια να ακυρωθεί η πτήση 755 της \”Olympic Air\” των 16:45 με προορισμό την Αθήνα. Μάλιστα, είχε γίνει σοβαρή κινητοποίηση όταν εντοπίστηκε μια ασυνόδευτη αποσκευή που όμως δεν έκρυβε κάτι ύποπτο.

 Το δεύτερο τηλεφώνημα είχε γίνει το απόγευμα της επόμενης ημέρας, αλλά η πτήση έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, αφού πρώτα έγινε έρευνα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στο αεροσκάφος και όλους τους χώρους του αερολιμένα της Σάμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook