Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το Βοtox, ο οφθαλμίατρος Αλαν Σκοτ, παραδέχεται ότι έχει μετανιώσει πικρά που πούλησε τα δικαιώματα αυτής της βοτουλινικής τοξίνης σε μια αμερικανική εταιρεία για μόνο 4,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα μπορούσε να είναι σήμερα δισεκατομμυριούχος.

«Εάν ήξερα (την επιτυχία που θα είχε) ποτέ δεν θα έδινα τα δικαιώματα στην εταιρεία Allergan τo 1991», παραδέχεται ο Σκοτ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Τimes of India.

«Όταν το ανακάλυψα, ήξερα ότι θα μπορούσε να κάνει θαύματα στη θεραπεία νευρολογικών προβλημάτων. Όμως, δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι μπορούσε να έχει τόσο καλά αποτελέσματα σε προβλήματα αισθητικής», παραδέχθηκε ο Αμερικανός οφθαλμίατρος από το Σαν Φρανσίσκο, που είχε ονομάσει το προϊόν αυτό «Oculinum».

\"http://www.aera.gr/images/stories/angel/dec/botox_injection.jpg\"«Το Βοtox χρησιμοποιείται σήμερα σε 100 θεραπείες, πέραν της αισθητικής χειρουργικής. Εάν δεν είχα πουλήσει τα δικαιώματα, σήμερα θα μπορούσα να έχω κερδίσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια», παραδέχθηκε με πικρία.

Το Botox, μια βοτουλινική τοξίνη που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης, εγκρίθηκε αρχικά από την Aμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) τo 1989 για τους μυικούς σπασμούς γύρω από τα μάτια.

Η FDA ενέκρινε το 2002 τη διάθεση στο εμπόριο του Botox για θεραπείες αισθητικής. Οι πωλήσεις του έχουν αποδώσει δισεκατομμύρια δολάρια. Το Botox χρησιμοποιείται σήμερα σε 80 χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook