Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Απόστολος Βεντούρης με την οποία ζητάει «την παραμονή του Άδωνι Γεωργιάδη» ανωτέρω στην θέση του αρμοδίου υπουργού της μεγάλης εμπορικής μας ναυτιλίας».

Πρόκειται για αίτημα εν γένει της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας αφού ο πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας, είχε κερδίσει τις εντυπώσεις, λαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον σημαντικότερο μαζί με τον τουρισμό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Η αποχώρησή του, εκτιμούν κύκλοι της Ακτής Μιαούλη, αποτελεί πισωγύρισμα σε μία κρίσιμη καμπή για την ναυτιλία και την Ελλάδα.

Αναλυτικά η επιστολή :

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) αρμόδιος φορέας εκπροσώπησης του κλάδου πλοιοκτησίας των επιβατηγών πλοίων που εκτελούν δρομολόγια, περιηγήσεις και προσεγγίζουν σε ελληνικά λιμάνια (κρουαζιερόπλοια, δρομολογιακά ακτοπλοϊκά, πορθμεία, ημερόπλοια κτλ), ευρισκόμενος στα πρόθυρα πτωχεύσεως, αισθάνεται την ανάγκη να σας απευθύνει την παρούσα προκειμένου να σας δηλώσει ότι στο πρόσωπο του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη βρήκε έναν εμπνευσμένο Υπουργό, εργασιομανή, δίκαιο με ορθοκρισία και έλεγχο ορθής και εγκαίρου εκτελέσεως των προγραμματισθέντων δράσεων.

Ο φορέας μας (ΣΕΕΝ) από το 2004 αγωνίστηκε για τον εναρμονισμού του εθνικού μας νομοθετικού πλαισίου με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 3577/92. Η μη εναρμόνιση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της κρουαζιέρας, την καταστροφική κατάληξη του yachting και την πορεία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς την πτώχευση.

Μόνο ο Υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης εξ΄ όλων των διατελεσάντων συναδέλφων του εντόπισε τα προβλήματα και άμεσα συνέστησε επιτροπή καταγραφής τους, το πόρισμά και οι εισηγήσεις της οποίας σχολιάστηκαν από τριμερή Επιτροπή των κομμάτων που στήριξαν την Κυβέρνησή σας μέχρι χθες.

Τυχόν μη επίλυση των επειγόντων προβλημάτων μας, που επί οκταετία αναζητούν λύσεις θα φέρει την άμεση πτώχευση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, τον διαμελισμό της Ελλάδος σε νησιωτική και ηπειρωτική και την ανάγκη αναζήτησης περίπου ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ για την συνέχιση λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας.

Σύσσωμη η επιβατηγός ναυτιλία μας, σας εισηγείται την παραμονή του ανωτέρω στην θέση του αρμοδίου υπουργού της μεγάλης εμπορικής μας ναυτιλίας.

Μόνο με την εφαρμογή πολιτικής αμέσου επεμβάσεως, όπως αυτή που εφαρμόσθηκε από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να διασωθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας.

Πέραν των θερμών μας συγχαρητηρίων μας προς υμάς για την επάξια επιλογή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να φροντίσετε ώστε να μας εξασφαλιστεί η συνέχιση του έργου, που παρήχθη στο Υπουργείο Ναυτιλίας τους τελευταίους (3) τρείς μήνες με τον αυτό ρυθμό, ζέση και αποτελεσματικότητα.

Με απεριόριστη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Απόστολος Βεντούρης
»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook