Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι είναι «η μόνη καθαρή, έντιμη αλλά και δημοκρατικά χρήσιμη λύση».

Ο κ. Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ δήλωσε: «Μετά και το δεύτερο μνημόνιο οι εργαζόμενοι δέχονται ένα ανηλεές χτύπημα. Αποσαθρώνονται οι εργασιακές τους λειτουργίες και κυρίως πλήττεται βαρύτατα το εισόδημά τους […]. Ο δημόσιος τομέας αναμφισβήτητα πρέπει να εξορθολογιστεί, να αναδιαρθρωθεί, αλλά όχι να διαλυθεί».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του πολιτικού συστήματος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε: «Το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται και καταρρέει, λοιδορούμενο και απαξιωμένο […]. Η χώρα μπαίνει σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την κοινωνία τεμαχισμένη και πρέπει να αναζητηθούν όλα εκείνα τα οποία μπορεί να λειτουργούν ως αντίβαρα και ως αντισταθμιστικά μεγέθη σε όλα εκείνα που συσσωρεύονται στις πλάτες της κοινωνίας».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους βουλευτές που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το κόμμα του καταγράφει μία σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. «Η ελληνική κοινωνία ανακαθορίζει τους συσχετισμούς της στη βάση μιας ανελέητης οικονομικής πραγματικότητας και μιας ανελέητης αντιλαϊκής πολιτικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook