Στα μεγάλα διλήμματα των ερχόμενων εκλογών και στην υποψηφιότητά του αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην πρώτη του ομιλία μετά την ανακοίνωση της ένταξής του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά. Μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά ο κ. Μαρκογιαννάκης ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Σε αυτές τις εκλογές τα διλήμματα είναι σαφή. Αναμετρώνται δυο διαφορετικές αντιλήψεις για την κοινωνία και τη χώρα. Οι πολίτες θυμούνται την Ελλάδα, πώς ήταν και πώς άλλαξε τα τελευταία χρόνια. Πώς από “μαύρο πρόβατο” των ευρωπαϊκών οικονομιών έγινε η θετική έκπληξη στη διάρκεια δύο πολύ δύσκολων κρίσεων, της πανδημίας και του ουκρανικού.

Πώς το κράτος μεταμορφώθηκε από τον φοροεισπράκτορα των περασμένων χρόνων, σε στυλοβάτη του εισοδήματος των πολιτών διασφαλίζοντας τη στήριξη όλων και ειδικά των πιο αδύναμων. Στηρίξαμε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις στην πανδημία, καλύψαμε το κόστος της ενέργειας, καλύψαμε το μεγαλύτερο μέρος του πληθωρισμού, μειώσαμε τους φόρους και αυξήσαμε μισθούς και συντάξεις.
Πώς η δυσκίνητη και κάποτε ανίκητη γραφειοκρατία υποχώρησε μέσα από την ψηφιοποίηση του κράτους που συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πώς ήταν τα σύνορα της χώρας πριν από πέντε χρόνια και πόση ασφάλεια αποπνέουν τώρα. Όταν ο Έβρος ήταν μια ανοιχτή διάβαση και οι θάλασσες μας «δεν είχαν σύνορα», όπως έλεγαν οι τότε αρμόδιοι. Πώς ενισχύεται και αναβαθμίζεται η άμυνα της χώρας με ένα στοχευμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο επιπλέον συνδυάζεται με τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών απέναντι στις απειλές στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πώς περάσαμε από τα “ρούβλια από τη Μόσχα” και το “πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα” – που ποτέ δεν ήρθαν – στις επενδύσεις παγκόσμιων κολοσσών όπως η Microsoft, η Google, η Pfizer, αλλά και το γραφείο του ΟΟΣΑ στα Χανιά. Πώς ο ΒΟΑΚ πέρασε μετά από 30 χρόνια από τα χαρτιά και τα σχέδια στις μπουλντόζες και τις διανοίξεις μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα απέναντι σε ένα περιβάλλον κρίσεων και προκλήσεων. Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει σιγουριά, σταθερότητα και προοπτική για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Βάλαμε τη χώρα σε μία τροχιά ανάπτυξης και ασφάλειας και δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από αυτή. Γι’ αυτό θέτουμε ως στόχο μας την αυτοδυναμία, για να υπάρξει συνέχεια σε όσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θέλουμε για πρώτη φορά να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη στα Χανιά και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε. Όχι για να καταγράψουμε κάποιο ρεκόρ στα βιβλία της εκλογικής ιστορίας του τόπου, αλλά γιατί η πρωτιά στα Χανιά είναι χρήσιμη για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι κρίσιμη για τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Είμαι πλέον υποψήφιος βουλευτής, αφού έχω υπηρετήσει σχεδόν μια δεκαετία το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο ψηλότερό του επίπεδο, την Περιφερειακή. Τα μισά από αυτά από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Έχω παραστάσεις και εμπειρίες από το πώς δουλεύει ο κρατικός μηχανισμός, ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο αλλά, κυρίως, έχω γνώση για το ποια είναι τα προβλήματα και ποιες αξιόπιστες λύσεις έχουν περιγραφεί.

Όλα αυτά τα χρόνια γύρισα όλο τον νομό για να δω από κοντά έργα, υποδομές, ελλείψεις, να μιλήσω με τους ανθρώπους και να γνωρίσω τα προβλήματά των περιοχών τους. Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα συνεχίσω να κάνω, γιατί θεωρώ τη συνέπεια απαραίτητη για όποιον ασχολείται με τα κοινά. Και περισσότερο από όλους η συνέπεια είναι θεμελιώδες κριτήριο για τη γενιά μου και με την υποψηφιότητά μου θέλω να βοηθήσω ώστε αυτή η γενιά να ενδιαφερθεί και πάλι για την πολιτική, να συμμετέχει και πάλι στις εξελίξεις, να αναλάβει τα πράγματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook