Καλύτερα προετοιμασμένες για μια ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας είναι σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ίδα ώρα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η γερμανική και η ολλανδική κυβέρνηση επεξεργάζονται την \”ιδέα\” να προτείνουν την υιοθέτηση ρήτρας που θα προβλέπει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν αποτύχουν τα προωθούμενα μέτρα!

Την προοπτική αυτή περιέγραψε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup Βίλχεμ Μπούιτερ, επισημαίνοντας ότι παρά την έγκριση του νέου μνημονίου από τη Βουλή, η Ελλάδα απέχει ακόμη πολύ από το να χαρακτηριστεί ασφαλής…

Οι ευρωπαίοι εταίροι ενδέχεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο επιβολής μια ρήτρας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σήμερα στο προπαρασκευαστικό συμβούλιο του Eurogroup στις Βρυξέλλες και αύριο Τετάρτη στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.   

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την πλήρη κατανόησή του για τη δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, ωστόσο επισήμανε ότι η χώρα «ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της».

 Ανέφερε ακόμη ότι και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ ακριβή, ενώ πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

 Υποστήριξε πάντως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα πάντα για προχωρήσει η Ελλάδα: «Στέλνουμε βοήθεια και ειδικούς για να βοηθήσουμε στις μεταρρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει να το θέλει και η ίδια», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κάποιοι που εκλαμβάνουν τη βοήθεια ως κηδεμονία, αλλά εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μόνο για να βοηθήσουμε».

 Ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου, όπως είπε, οι Ιταλοί αποφάσισαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βάλουν γύρω από τον Μάριο Μόντι μια ομάδα ειδικών. «Η Ιταλία έχει ήδη σημειώσει πρόοδο. Η Ελλάδα πρέπει αυτό να το σκεφτεί πολύ καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook