Σε απάντηση του το Υπουργείο Οικονομικών προς το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την μετακίνηση των Δημόσιων Υπηρεσιών από τη Μεσαρά που θα έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, ο Υπουργός αναφέρει ότι:

«Με τη μεταρρύθμιση στην οργανωτική δομή των ΔΟΥ θα επιτευχθεί η δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων, η μείωση του λειτουργικού κόστους, ο περιορισμός του κατακερματισμού των Υπηρεσιών και η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για τη δραστηριοποίηση τους στο νευραλγικό τομέα των ελέγχων και την ενίσχυση των Δικαστικών Τμημάτων ΔΟΥ και Τελωνείων.

Ειδικά για τη Μεσαρά ο Υπουργός τονίζει πως η ΔΟΥ Τυμπακίου μεταφέρεται στη ΔΟΥ Μοιρών, η οποία θα ονομάζεται πλέον ΔΟΥ Μοιρών –Τυμπακίου, με το σημαντικό να είναι όμως ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν μεταφέρεται στο Ηράκλειο.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο και για φυσικά πρόσωπα, μη επιτηδευματίες, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Κ.Ε.Π. έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ υποδοχής να ορίζουν κατά περιστάσεις έναν ή δύο υπαλλήλους, οι οποίοι θα παρέχουν εργασία σε χώρο, που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από τον οικείο δήμο, για να εξυπηρετούν το κοινό σε διάφορες συναλλαγές, όπως διάθεση παραβόλων, παραλαβή κάποιων δηλώσεων κτλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook