Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με πολιτιστικούς και εμπορικούς συλλόγους, καθώς και φορείς της περιοχής.

Ήδη, Αρκαλοχώρι, Καστέλλι και Θραψανό προετοιμάζονται για την Τσικνοπέμπτη με τους διοργανωτές να υπόσχονται κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελούν τα «Τσικνίσματα» στο Αρκαλοχώρι που για δεύτερη συνεχή χρονιά στόχο έχουν να γίνει όλη η πόλη μια παρέα.

Με την πολύτιμη εθελοντική προσφορά του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου, στις 6μ.μ. οι ψησταριές θα ανάψουν στο κέντρο, καθώς μικροί και μεγάλοι μεταμφιεσμένοι θα κατακλύζουν τους δρόμους. Με τα καταστήματα να προσφέρουν δωρεάν μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες και τη δυνατή μουσική να δίνει το ρυθμό, ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου έχει ως εξής:

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ – 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

9:00π.μ. Καστέλλι: Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Καστελλίου ψήνουν και τσικνίζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Σάλλας» και καλούν δημότες και επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί τους.

6:00μ.μ. Αρκαλοχώρι: «Τσικνίσματα». Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου και ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα “Τσικνίσματα στο Αρκαλοχώρι” για να γίνει «Όλη η πόλη μια παρέα». Το απόγευμα ανάβουν οι ψησταριές στο κέντρο της πόλης. Η τσίκνα ανεβαίνει και μαζί το κέφι μικρών και μεγάλων μεταμφιεσμένων, που ξεχύνονται στους δρόμους. Η ένταση της μουσικής δυναμώνει και τα καταστήματα προσφέρουν δωρεάν μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες. Ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

6:00μ.μ. Αρκαλοχώρι: Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αρκαλοχωρίου ψήνουν και τσικνίζουν στο χώρο του ΚΑΠΗ και καλούν δημότες και επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί τους. Με εδέσματα μουσική και χορό τα μέλη του ΚΑΠΗ συμμετέχουν στα Τσικνίσματα που διοργανώνονται στο Αρκαλοχώρι και ξεφαντώνουν στους ρυθμούς της Αποκριάς.

6:00μ.μ. Καστέλλι: Τσικνοπέμπτη με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καστελλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Καστέλλι.

7:30μ.μ. Θραψανό: Παιδικό ξεφάντωμα στην Πλατεία Θραψανού, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού.

Επιπλέον, συνεχίζεται το ανοιχτό κάλεσμα και οι δηλώσεις συμμετοχής για το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 3:30μ.μ.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και οι φορείς του Δήμου καλούν τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 28913 40335 ή στα τηλέφωνα 6973332596 (κα. Ελένη Μουράτη) και 6936815835 (κα. Ειρήνη Μπεχλιβάνου).

Για πληροφορίες σχετικά με τις πλατφόρμες των αρμάτων στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6972266295 (κ. Αντώνης Χριστάκης), ενώ παράλληλα μπορούν να αναρτήσουν τη στολή της ομάδας τους στο Facebook στη σελίδα ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ.

Δείτε εδώ το φυλλάδιο με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook